Ukrainas ģenerālis: Putins brauc ievilkt Baltkrieviju sauszemes karā (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko un Krievijas prezidenta Vladimira Putina tikšanās Maskavā
Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko un Krievijas prezidenta Vladimira Putina tikšanās Maskavā Foto: Russian Presidential Executive O / via REUTERS

Krievijas prezidents Vladimirs Putins brauc uz Baltkrieviju, lai ievilktu to sauszemes karā pret Ukrainu, uzskata Ukrainas armijas apvienoto spēku komandieris ģenerālleitnants Serhijs Najevs.

"Kremļa līderis nesen sarīkoja dienesta tikšanos ar Krievijas Federācijas bruņoto spēku vadību, kuras gaitā, kā viņš personīgi norādīja, izskatīja militārās pavēlniecības priekšlikumus tuvākajai un vidējai perspektīvai," video, ko sociālajā tīklā "Facebook" publicējusi apvienoto spēku pavēlniecība, sacīja Najevs.

"Uzreiz pēc tam viņš ieplānoja tikšanos ar Baltkrievijas vadību, kas notiks drīz."

"Mēs uzskatām, ka šīs tikšanās gaitā tiks atstrādāti jautājumi par tālāku agresiju pret Ukrainu un plašāku Baltkrievijas Republikas bruņoto spēku iesaisti operācijā pret Ukrainu, ieskaitot, kā mēs uzskatām, sauszemes," skaidroja Ukrainas apvienoto spēku komandieris.

Piektdien Putins bija sasaucis Krievijas drošības padomes sēdi un tās gaitā rosināja atrunāt "mijiedarbību" ar kaimiņvalstīm.

Piektdien Kremļa vadītājs arī tikās ar militāro pavēlniecību un sprieda par Krievijas karu pret Ukrainu.

Pirmdien Putins plāno apmeklēt Minsku kopā ar lielu valdības delegāciju.

Vispirms tiek plānota tikšanās ar visu ministru piedalīšanos, tad Putina tikšanās ar Baltkrievijas autoritāro līderi Aleksandru Lukašenko formātā "viens pret vienu", bet vēl pēc tam - preses konference.

Puses spriedīs par "iepriekš pieņemto savienības programmu realizācijas procesu", cita starpā arī par kopīgajiem projektiem "ar akcentu un importa aizstāšanu", sadarbību enerģētikas jomā un drošības jautājumiem, ziņo mediji.

Krievijas un Baltkrievijas aizsardzības ministri Sergejs Šoigu un Viktors Hreņins pirmdien piedalīsies Putina un Lukašenko sarunās.

Sestdien Šoigu Ukrainā apmeklēja tur dislocētās Krievijas karaspēka vienības.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu