Cienot ukraiņu bēgļus, galvaspilsētā nebūs Jaungada salūta (10)

CopyLinkedIn Draugiem X
Salūts
Salūts Foto: Shutterstock

Gaidāmā gadumijā dažās pašvaldībās, lai veicinātu reģionālo tūrismu tiks rīkotas uguņošanas. Tikmēr Rīgā cienot Ukrainas bēgļus,  salūts nenotiks arī šogad, TV3 ziņām norādījis Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP).  

Ukrainas vēstnieks Latvijā lūdzis Rīgas mēru nerīkot uguņošanu, jo šie trokšņi var ne tikai pamatīgi sabiedēt bēgļus no Ukrainas, bet arī viņos uzplēst traumatiskas rētas. Rīgā mīt vairāk nekā 19 000 bēgļu.

Staķis skaidroja, ka skaļā salūta vietā tiks rīkoti koncerti, " kas ir dārgāk un sarežģītāk,"bet viņprāt iepriecinās cilvēkus vairāk, kā 15 minūtes uguņošanas krāšņuma".  

Gadumijas publisko koncertu rīkošana Rīgas pašvaldībai izmaksās 250 000 eiro, par 100 000 vairāk nekā uguņošana. Koncerti tiks pie Rātsnama un Kongresu nama,kā arī Doma laikuma tirdzinā notiks āra diskotēka.

Staķis arī rosinājis citas pašvaldības konceptuāli attiekties no Jaungada uguņošanas, taču priekšlikums nav guvis atbalstu. 

Šogad Jaungada sagaidīšanu ar pirotehnikas izmantošanu būs piecās pašvaldībās - Ogrē, Rēzeknē, Ventspilī, Siguldā un  Aizkrauklē. Dažas no šīm pašvaldības rīkojušas aptaujas bēgļu vidū, lai noskaidrotu viņu viedokli par salūta rīkošanu. Aptauju rezultāti liecina, ka lielākajai daļu Ukrainas bēgļu nav iebildumu pret Jaunā gada uguņošanu. 

Vairāk skaties TV3 ziņu sižetā! 

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu