Ko karaliskā ģimene gadu no gada liek galdā Ziemassvētkos? (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Scanpix, TVNET kolāža

Kā norāda bijušais karaliskais šefpavārs Darens Makgreidijs, karaliskā ģimene gadu no gada pieturas pie vienas un tās pašas Ziemassvētku maltītes. Lūk, kas ir ēdienkartē.

No 1982. gada līdz 1998. gadam šefpavārs Darens Makgreidijs gatavoja ēdienus karaliskajai ģimenei. Viņš veidoja ēdienkarti karaļnamam gan ikdienā un privātās ballītēs, gan arī ēdinot viesus oficiālos pasākumus. Kopš 1998. gada Darens dzīvo ASV, bet ir sarakstījis recepšu grāmatu par karaļnama virtuves aizkulisēm. 

Tātad, ko karaliskā ģimene ēd Ziemassvētkos?

Saskaņā ar Makgreidija teikto diena sākas ar sātīgām brokastīm pirms došanās uz dievkalpojumu. 

Brokastis: olas, bekons, desiņas, kafija, svaigi spiestas sulas.

Pēc baznīcas tiek ieturētas pusdienas, kurās esot ēdienu daudzveidība katrai gaumei. 

Pusdienas: salāti ar garnelēm vai omāru; cepta tītara krūtiņa; pastinaki, burkāni, Briseles kāposti; Ziemassvētku pudiņš ar brendiju. 

Ierasti pēc karalienes Ziemassvētku runas noskatīšanās pulksten 15:00 tiek pasniegta pēcpusdienas tēja ar sviestmaizēm un augļu kūku.

Un tā ir tikai iesildīšanās karaliskajām Ziemassvētku bufetes tipa vakariņām, kurās ir iekļauti 15 līdz 20 dažādi ēdieni.

Vakariņas: dažādi cepti gaļas ēdieni (cepetis, ribiņas, tītars), kas tiek sagriezti un servēti porcijās turpat uz galda, jūras veltes, tvaicēti un sautēti dārzeņi, liesmojošs pudiņš. Dzērieni: ķiršu brendijs, karsēts sidrs. 

Lūk, ēdieni, ko karaliene Elizabete II Ziemassvētkos ēda katru dienu kopš bērnības.

Daži iemīļotākie ēdieni

Kas attiecas uz iecīenītajiem ēdieniem, Makgreidijs uzsver, ka šie ir jau daudzgadīgi karaliskās ģimenes favorīti viņu Ziemassvētku vakariņās:

1. Garneļu smēriņš, kas pagatavots no sasmalcinātām, garšvielās vārītām garnelēm. Tas tiek pasniegts uz grauzdiņiem.

Foto: Shutterstock

2. Liellopu gaļa Burgundijas gaumē – to patiesībā varētu pagatavot arī no brieža gaļas, kurai karaliene Elizabete II vienmēr deva priekšroku.

Foto: Shutterstock

3. Sasmalcināti Briseles kāposti ar sīpoliem un bekonu — protams, bez ķiplokiem, jo ķiploki ir viens no deviņiem ēdieniem, ko Viņas Majestāte nekad neēda.

Foto: Shutterstock

4. Bubble and squeak – tradicionāls britu ēdiens, no kartupeļu biezeņa un kāpostiem darināti, pēcāk fritēti plācenīši.

Foto: Shutterstock

5. Cepts dateļu un ābolu deserts.

Foto: Shutterstock
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu