VIDEO Mazā lokomotīve. Kā brauc "Nissan Qashqai e power"?

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Mēģinājumi savienot elektromotoru un iekšdedzes dzinēju tā, lai otrais tikai ražotu elektronerģiju pirmajam, bet pats negrieztu auto riteņus, bijuši arī agrāk, - vai nu ne pārāk veiksmīgi vai ļoti īpatnējos automobiļos. Nissan mēģina atjaunot uzticību šai koncepcijai, uzstādot "e-power" sistēmu visiem labi pazīstamajā kompaktklases krosoverā "Qashqai".

1,5 litru benzīna dzinējs ar 156 ZS jaudu ražo elektrību 140 kW/190 ZS elektromotoram, kas griež priekšējos riteņus, turklāt visai ņipri - "Qashqai e-power" ir visu laiku ātrākais "Qashqai".

Par spīti palielinātam svaram (+200 kg) "e-power" paātrinās līdz 100 km/h mazāk kā 8 sekundēs. Degvielas patēriņš reālos apstākļos gan izrādās tuvāks 7, nevis 5 litriem uz 100 km, kamēr CO2 izmeši drīzāk līdzinās pašuzlādes hibrīdu attiecīgajiem rādījumiem.

"Nissan" ideja, kas vispirms kārtīgi pārbaudīta Japānas tirgum paredzētos modeļos, ir piedāvāt vienkāršāku alternatīvu lādējamiem hibrīdiem, ko slavenā "LEAF" un jaunās "Ariya" autori uzskata par neperspektīviem.

Plašāk "TV Autoziņas" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu