Video ⟩ Apšaudē Doneckā ievainots bijušais "Roskosmos" vadītājs Rogozins (11)

TVNET/LETA/MEDUZA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Krievijas kosmosa aģentūras "Roskosmos" vadītājs Dmitrijs Rogozins
Bijušais Krievijas kosmosa aģentūras "Roskosmos" vadītājs Dmitrijs Rogozins Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais Krievijas kosmosa aģentūras "Roskosmos" vadītājs Dmitrijs Rogozins ievainots apšaudē Doneckā, atsaucoties uz viņa asistentu, vēsta Krievijas mediji.

"Doneckas pievārtē tika apšaudīta viesnīca, kurā pēdējās dienās dzīvoja militāro padomnieku grupa Dmitrija Rogozina vadībā," atklājis Rogozina asistents. Rogozins esot ievainots mugurā, hospitalizēts un viņa dzīvībai briesmas nedraudot.

Saskaņā ar asistenta teikto ievainoti Rogozina pavadoņi.

Pats Rogozins paziņojis, ka ir ievainots mugurā, bet dzīvošot.

"Tā bija darba tikšanās, šaurā lokā un mierīgā atmosfērā pēc atgriešanās no vienas no mūsu brīvprātīgo nodaļām," savā "Telegram" kanālā raksta Rogozins. "Šajā viesnīcā mēs dzīvojām visus pēdējos mēnešus. Ap plkst.19.45 notika vairāki augstas precizitātes uzbrukumi, tai skaitā vietai, kurā tobrīd atradāmies."

Rogozins uzskata, ka viesnīcas apšaudīšana neesot bijusi nejaušība, jo "pretinieks astoņu gadu laikā ne reizi neapšaudīja šo vietu". Viņš pieļauj, ka kāds "nopludinājis informāciju".

Savukārt "Telegram" kanāls "Baza" vēsta, ka apšaudīts restorāns, kurā Rogozins svinējis savu dzimšanas dienu.

Sākotnēji "Baza" vēstīja, ka Rogozins nav cietis, bet vēlāk paziņoja, ka viņš ievainots galvas mīkstajos audos, sēžamvietā un kreisajā augšstilbā.

Precīza informācija par notikušo nav pieejama, bet saskaņā ar dažām ziņām restorāna apšaudes rezultātā varētu būt ievainoti pieci cilvēki un vismaz viens varētu būt gājis bojā.

Nogalinātais ir Maskavas uzturēto kaujinieku bandu pašpasludinātās tā dēvētās Doņeckas tautas republikas "premjerministra" Vitālija Hocenko apsargs. Pats Hocenko ticis ievainots, ziņu aģentūrai TASS apstiprinājis viņa pārstāvis, piebilsto, ka kolaboracionista dzīvībai briesmas nedraud.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu