"Eco Baltia" piedāvā bez maksas utilizēt Ziemassvētku eglītes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ziemassvētku eglīte Kaļķu ielā. Ilustratīvs attēls.
Ziemassvētku eglīte Kaļķu ielā. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

 Vides apsaimniekošanas koncerna AS "Eco Baltia" pieņemšanas punktos, varēs bez maksas utilizēt Ziemassvētku eglītes. 

"Eco Baltia" vides apsaimniekošanas segmenta vadītājs Jānis Aizbalts norāda, ka pērn pēc Ziemassvētkiem "Eco Balia" nodrošināja, ka vairāk nekā 3000 eglīšu nonāk nevis sadzīves atkritumos, bet tiek pārstrādātas šķeldā vai apsaimniekotas kā bioloģiskie atkritumi.

Šogad eglītes iedzīvotāji paši varēs nodot vairākos "Eco Baltia vide" atkritumu šķirošanas laukumos, piemēram, Salaspilī, Ādažos un Liepājā atkritumu šķirošanas laukumu darba laikā.

Savukārt "Eco Baltia vide" šķirošanas punktos Mārupes novadā iedzīvotāju atnestās eglītes bez maksas tiks pieņemtas 2023.gada sākumā, tostarp Tīrainē 7.janvārī no plkst.10 līdz 14 un 9.janvārī no plkst.15 līdz 19, kā arī Piņķos 8.janvārī no plkst.10 līdz 14 un 10.janvāri no plkst.15 līdz 19.

Līdztekus "Eco Baltia vide" vairākos apkalpotajos novados pēc iepriekšēja pieteikuma nodrošinās arī eglīšu augstumā līdz 2,5 metriem individuālu savākšanu klientu adresēs.

"Eco Baltia" norāda, ka, ja eglīte ir augstāka par 2,5 metriem, par tās izvešanas iespējām un pakalpojuma maksu jāsazinās individuāli. Eglītēm ir jābūt atbrīvotām no svētku rotājumiem.

Tostarp Rīgas Ziemeļu rajonā un Vidzemes priekšpilsētā izvešana jāpiesaka, zvanot pa tālruni "8717" vai rakstot uz e-pastu "riga@ecobaltiavide.lv". Šajās teritorijās eglīšu bezmaksas izvešana jāpiesaka līdz 10.janvārim.

Arī eglīšu bezmaksas izvešana Liepājā (Jaunliepājas daļā) un Grobiņā notiks pēc iepriekšējas pieteikšanās. Tur pieteikums jāveic, zvanot uz tālruni "22013939", vai rakstot uz e-pastu "kurzeme@ecobaltiavide.lv". Bezmaksas izvešana jāpiesaka līdz 20.janvārim.

Saldū un Brocēnos eglīšu bezmaksas savākšana no adresēm notiks 14.janvārī, pakalpojumu piesakot līdz 10.janvārim pa tālruni "22022418" vai e-pastu "saldus@ecobaltiavide.lv".

Mārupes novadā individuālā eglīšu izvešana ir maksas pakalpojums.

Tikmēr Siguldas pilsētā, kur atkritumu apsaimniekošanu īsteno SIA "Jumis", klienti eglītes bez maksas varēs nodot šķirošanas laukumā "Zemdegas", tā darba laikā.

Pēc minētajiem datumiem individuālo eglīšu izvešanu "Eco Baltia" uzņēmumi nodrošinās par maksu.

"Eco Baltia" vides apsaimniekošanas uzņēmumi aicina pēc svētkiem eglītes neizmest atkritumu konteinerā, jo tās var noderēt kā vērtīgs kurināmais vai komposta saturs tiem, kuriem pie mājas ir izveidota speciāla vieta komposta veidošanai. Tāpat, ja eglīte pēc svētkiem vēl ir zaļa, to var nodot briežu audzētavās, iepriekš ar tām sazinoties.

Jau vēstīts, ka "Eco Baltia" koncerna apgrozījums 2021.gadā bija 120,02 miljoni eiro, kas ir par 60,1% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus koncerna peļņa pieauga vairākkārtīgi un bija 9,046 miljoni eiro. Grupas vadošie uzņēmumi ir AS "PET Baltija", SIA "Eco Baltia vide", AS "Latvijas zaļais punkts", SIA "Nordic Plast", Siguldas pilsētas SIA "Jumis", Čehijas "Tesil Fibres" un Lietuvas "Ecoservice".

"Eco Baltia" akcionāri, pēc kompānijā vēstītā, ir fonda "INVL Baltic Sea Growth Fund" meitassabiedrība Lietuvas "BSGF Salvus" (52,81%), Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (30,51%) un uzņēmuma vadība (16,68%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu