Geikina: Jāveicina pašvaldību skolotāju valsts valodas zināšanas augstākajā līmenī

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Pašvaldībām jāizstrādā individuāla pieeja, atbalstot skolotāju vēlmi sasniegt valsts valodas prasmes augstāko līmeni, paudusi Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Laima Geikina ("Par!").

Partijas Kustība "Par!" izpilddirektors Miks Celmiņš,

šogad Valsts valodas centrs ir pārbaudījis valsts valodas līmeni 1013 pedagogiem, no kuriem 166 pedagogiem ir piemēroti administratīvi sodi par nepietiekamām zināšanām.

Ņemot vērā, ka Rīgā ir vislielākais izglītības iestāžu skaits liela daļa no administratīvi sodītajiem skolotājiem strādā Rīgas izglītības iestādēs, atzīmē Geikina.

Politiķe norāda, ka vairākus gadus nav pienācīgi administrēts skolotāju latviešu valodas prasmes līmenis gan Rīgā, gan valstī kopumā. Pirmsskolas, kā arī vispārējās pamatizglītības skolotājiem latviešu valoda ir jāpārvalda otrajā augstākajā līmenī - C1.

"Lai ikviens bērns un jaunietis spētu iegūt izcilu izglītību latviešu valodā mums ir jāspēj palīdzēt ikvienam skolotājam Latvijā apgūt valsts valodu augstākajā līmenī," norādīts "Par!" pārstāvju paziņojumā.

Rīgas domes Izglītības komitejas vadītāja norāda, ka jau ir izstrādāti virkne mācību materiālu skolotājiem valodas apguvei. Taču, ja ar nepieciešamajiem valsts valodas apguves kursiem, materiāliem un to pieejamību nav pietiekami, lai atbalstītu ikvienu skolotāju, tad pašvaldībām ir jādara vairāk, pauž politiķe.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu