Rīgas un Pierīgas pašvaldības gadu mijas uguņošanas nerīkos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Rīgas un Pierīgas pašvaldības gadu mijas uguņošanas nerīkos, noskaidroja aģentūra LETA.

Rīgas domes Komunikācijas pārvalde informēja, ka šāds lēmums skaidrojams ar starptautisko ģeopolitisko situāciju un trokšņu līmeni, kas var asociēties ar karu. Pašvaldība arī vēlas mazināt vides piesārņojumu un netraumēt mājdzīvniekus.

Rīgas domē atgādināja, ka galvaspilsētas administratīvajā teritorijā ir aizliegts izmantot pirotehniskos izstrādājumus laikā no plkst.23 līdz 7, ja tas nav saskaņots ar Rīgas pilsētas izpilddirektoru, izņemot valsts noteiktajās svētku dienās.

Taču Rīgas pašvaldība stingri aicina pirotehniku gadumijas pasākumos līdzi neņemt un salūtus nešaut.

Pašvaldība arī informē, ka centrālajās gadu mijas pasākumu vietās - laukumā pie Rīgas Kongresu nama un teritorijā starp Rātslaukumu un Strēlnieku laukumu, gadumijā pusnaktī papildus kultūras programmai ir paredzēts neliels gaismas šovs - kā simbols 2022.gada noslēgumam un 2023.gada sagaidīšanai.

Uguņošanu neplāno arī Salaspils pašvaldībā. Nu jau vairākus gadus uguņošana šajā pašvaldība netiek organizēta - gan saistībā ar Covid-19 ierobežošanas pasākumiem, gan arī saistībā ar Krievijas sākto karu Ukrainā un bēgļu ierašanos Latvijā. Pašvaldībā norādīja, ka budžeta līdzekļus var izlietot lietderīgāk.

Līdzīga situācija ir aī citās Pierīgas pašvaldībās - Ķekavā, Mārupē, Ādažos un Ropažos, ku arī iepriekšējos gados pašvaldības nav rīkojušas uguņošanu.

Kā aģentūrai LETA norādīja Ķekavas pašvaldībā, arī iepriekš uguņošana netika rīkota, lai netraumētu mājdzīvniekus un jutīgus cilvēkus. Pašvaldība izvēlējusies dot priekšroku gaismas un audio instalācijām, kas ļauj izbaudīt svētkus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu