Vācijā joprojām ir vislielākais patvēruma pieprasītāju skaits ES

LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/picture-alliance / dpa/Scanpix

Vācija joprojām starp Eiropas Savienības (ES) valstīm ir pirmajā vietā pēc patvēruma pieprasījumu skaita, atsaucoties uz slepenu Eiropas Komisijas (EK) ziņojumu par migrāciju un bēgļiem, sestdien vēsta laikraksts "Die Welt".

Saskaņā ar šo dokumentu, kurā izmantoti vēl nepublicētie ES Patvēruma aģentūras (ESPA) dati, 2022.gadā Vācijā patvērumu pieprasījuši 190 749 ārvalstnieki, kas ir par 57% vairāk nekā pērn.

Otrajā vietā ierindojusies Francija, kur patvērumu pieprasījušas 115 820 personas. Francijai ar 111 220 patvēruma pieprasījumiem seko Spānija, Austrija (106 554) un Itālija (78 897).

Tajā pašā laikā vislielākais patvēruma pieprasījumu skaita pieaugums fiksēts Īrijā, kurs tas sasniedzis 439%. Īrijai seko Igaunija un Austrija, kur patvēruma pieprasījumu skaits attiecīgi audzis par 362 un 202%.

Vismazākais patvēruma pieprasījumu skaits ir Ungārijā, Slovākijā un Latvijā, kur tos attiecīgi iesnieguši 43, 282 un 548 cilvēki.

Šajā statistikā faktiski nav datu par Ukrainas pilsoņiem, jo saistībā ar Krievijas iebrukumu ukraiņiem, pamatojoties uz ES noteikumiem, tiek piemērota īpaša kārtība, saskaņā ar kuriem tie automātiski saņem tiesības uzturēties bloka teritorijā, kā arī piekļuvi izglītībai, darba tirgum, sociālajai palīdzībai un veselības aprūpei.

Vācijā vislielāko patvēruma pieprasītāju skaitu sastāda Sīrijas pilsoņi (27%), afgāņi (17%), Turcijas pilsoņi (10%), irākieši (6,9%) un gruzīni (4%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu