Organizācija: Vairākiem Latvijas un Lietuvas atraidītajiem migrantiem nācies veikt amputācijas (14)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Migranti
Migranti Foto: MAXIM GUCHEK/BELTA HANDOUT

Starptautiskā nevalstiskā organizācija "Ārsti bez robežām" (MSF) aicinājusi Lietuvas un Latvijas varasiestādes pārtraukt atraidīt migrantus uz robežas ar Baltkrieviju, brīdinot, ka lielajā aukstumā šie cilvēki gūst nopietnus ievainojumus.

Organizācija ar šādu aicinājumu nāca klajā 15.decembrī, norādot, ka uz robežas atraidītajiem migrantiem nākas vairākas nedēļas nīkt mežos.

Vairākiem hospitalizētajiem migrantiem nācies veikt amputācijas, paziņoja organizācija, uzsverot, ka šādas situācijas ir iespējams novērst un tas ir jādara.

2021.gadā Baltkrievijas totalitārais režīms apzināti mēģināja organizēt masveida nelegālo imigrantu plūsmu uz Eiropas Savienību (ES), lai destabilizētu situāciju tās robežvalstīs, īpaši Polijā un Lietuvā, kā arī zināmā mērā Latvijā, lai atriebtos par to izrādīto atbalstu baltkrievu opozīcijai.

Aizvadītajā gadā tūkstošiem cilvēku no Irākas, Kongo Demokrātiskās Republikas, Sīrijas, Kamerūnas, Afganistānas un citām valstīm mēģinājuši šķērsot Baltkrievijas robežu ar Poliju, Lietuvu un Latviju. Visu trīs valstu valdības ierobežoja piekļuvi robežām un izsludināja ārkārtas stāvokli.

Lietuvas Valsts robežsardzes dienests svētdien ziņoja, ka Lietuvas robežsargi diennakts laikā piespieduši doties atpakaļ uz Baltkrieviju 13 migrantus.

Latvijas Valsts robežsardze 22.decembrī atklāja, ka divās dienās novērsti 62 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu