Lavrovs apgalvo, ka ASV plānojot Kremļa "dekapitāciju" (14)

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs intervijā Kremļa propagandas medijam TASS apgalvojis, ka ASV lolo Krievijas prezidenta Vladimira Putina fiziskas iznīcināšanas plānus.

TASS publicējis intervijas fragmentus. Interviju pilnā apjomā plānots publicēt otrdien.

"Vistālāk gājuši Vašingtonā - tur dažas "vārdā neminētas oficiālas personas" no Pentagona faktiski piedraudēja veikt Kremlim "dekapitācijas triecienu", būtībā runa ir par Krievijas valsts galvas fiziskās likvidēšanas draudiem. Ja šādas idejas kāds tiešām lolo, tad šim kādam ir ļoti labi jāpadomā par šādu plānu iespējamām sekām," norādīja Krievijas ārlietu ministrs.

Lavrovs neprecizēja šīs informācijas avotus, tomēr viņa minētās detaļas lielā mērā sakrīt ar amerikāņu žurnāla "Newsweek" 29.septembra publikāciju. Krievijas vēstniecība ASV drīz pēc raksta publicēšanas reaģēja uz to ar sašutumu.

Ja runa tiešām ir par šo publikāciju, tad ministrs ignorējis tās kontekstu. Raksts tika publicēts laikā, kad Kremlis pastiprināja kodolieroču pielietošanas draudus. Publikācijā bija spriedumi par to, kā ASV reaģēs, ja Krievija tiešām šos draudus īstenos.

"Newsweek" sarunbiedri uzsvēra, ka pat šajā gadījumā ASV, visticamāk, neatbildēs ar kodolieročiem, ja nu vienīgi tiks uzbrukts Savienoto Valstu teritorijai, un šajā kontekstā pieļāva pieļāva alternatīvas bez kodolieroču izmantošanas, arī "dekapitācijas triecienu, lai Kremļa sirdī nogalinātu Putinu".

Vienlaikus ASV administrācijas oficiālās amatpersonas, arī prezidents Džo Baidens, vairākkārt apliecinājušas, ka necenšas panākt Putina režīma gāšanu, neraugoties uz dziļo nepatiku, ko izraisa viņa rīcība.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu