Krievijā "Roskomnadzor" bloķēs vietnes ar "LGBT propagandu" (4)

TVNET/LETA/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas mediju uzraudzības dienests "Roskomnadzor" varēs bez tiesas lēmuma bloķēt vietnes, kurās ir informācija, kas atbilstoši varasiestāžu redzējumam "propagandē" homoseksualitāti, pedofiliju vai dzimuma maiņu, paredz Krievijas valdības rīkojums.

Atbilstoši dokumentam, kas publicēts oficiālajā tiesiskās informācijas portālā, tā dēvētā LGBT propaganda ietverta satura uzskaitījumā, kas paredzēts iekļaušanai Krievijā aizliegtās interneta informācijas reģistrā.

Lēmumu par atbilstību šim reģistram pieņem "Roskomnadzor". Reģistrs tika izveidots 2012.gadā.

Sākotnēji tajā bija iekļauti tādi tīmekļa vietņu bloķēšanas pamatojumi kā bērnu pornogrāfijas izplatīšana, informācijas par narkotiku izgatavošanu vai pašnāvības metožu izplatīšana.

Vēlāk uzradās arī citi pamatojumi, arī tiesas par ekstrēmistiskiem atzītu materiālu izplatīšana.

Valdības jaunākais rīkojums saistīts ar nesen pieņemto likumu par tā dēvētās LGBT propagandas aizliegumu internetā, medijos, grāmatās, kino un reklāmā.

Šis aizliegums atšķirībā no iepriekšējā, kas aizliedza Kremļa par "LGBT propagandu" uzskatītā satura "propagandu" nepilngadīgajiem, attiecas uz visām iedzīvotāju kategorijām. Par pārkāpumiem paredzēti prāvi naudassodi.

Cilvēktiesību aizsardzības organizācijas un LGBT kopienas pārstāvji likumu dēvē par diskriminējošu, norādot, ka varasiestādes par "LGBT propagandu" faktiski var atzīt jebkuru informāciju par homoseksualitāti un transgenderismu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu