VIDEO "Nožņaudza, līķi apgānīja un apraka." Par klasesbiedrenes slepkavību draud mūža ieslodzījums (18)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Jūnija beigās vēstījām par jaunietes slepkavību Carnikavā – upures klasesbiedrs meiteni nožņaudza, līķi apgānīja un apraka mežā, taču vēlāk pats mēģināja izdarīt pašnāvību. Patlaban pret varmāku uzsāktais kriminālprocess nonācis tiesā, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Pēdējo reizi mirusī bija redzēta kopā ar savu klasesbiedru Carnikavas promenādes rajonā. Jaunais vīrietis dienu pēc slepkavības nolēma sev padarīt galu, nolecot no piecstāvu mājas jumta Rīgā, Brīvības ielā.

Valsts policijas (VP) Slepkavību novēršanas un atklāšanas nodaļas priekšnieks Jevgēnijs Semjonovs stāsta: "Mums bija informācija, ka vainīgā persona gatavojas veikt pašnāvību, tāpēc bija piesaistīti arī citi dienesti. Bija darbinieki gan no Valsts policijas, gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta. Pozitīvas sadarbošanās rezultātā izdevās novērst riskus un aizturēt iespējamo vainīgo personu."

Latvijas Republikas prokuratūras pārstāve Ieva Šomina stāsta, ka 21. decembrī Pierīgas prokuratūras prokurors Rīgas rajona tiesai nosūtīja Krimināllietu, kurā apsūdzēts 18 gadus vecais jaunietis par savas klasesbiedrenes nonāvēšanu sevišķi vainu pastiprinošos apstākļos.

"Proti, ar sevišķu cietsirdību un pēc tās veiktu līķa apgānīšanu. Par šādu noziedzīgu nodarījumu Krimināllikumā paredzēts, ka varētu pienākties mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no 10-20 gadiem un probācijas uzraudzība līdz trim gadiem."

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu