Ušakovs būs galvenais ziņotājs par EP 2024. gada budžetu (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs.
Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs. Foto: Paula Čurkste/LETA

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Nils Ušakovs (S) ir iecelts par Eiropas Parlamenta (EP) un citu Eiropas institūciju 2024.gada budžeta galveno ziņotāju, informējis politiķa birojs.

EP vēsturē deputāti no Latvijas ir bijuši ziņotāji par EP budžetu tikai divas reizes. Pirmais 2006.gadā bija Valdis Dombrovskis (JV).

Ušakovs četrus gadus ir bijis ēnu ziņotājs par EP budžetu, kā arī ēnu ziņotājs par EP ēku politiku. EP šogad jau nobalsojis par vērienīgo plānu pārskatīšanu par vienas no EP ēkām Briselē rekonstrukciju. Paula Henrija Spāka ēkas renovācija izmaksātu no 500 miljoniem līdz vienam miljardam eiro.

EP deputāts uzsver, ka Eiropā ir dziļa ekonomiskā un sociālā krīze, un desmitiem tūkstošu Eiropas ģimeņu ar grūtībām veic apkures un elektrības rēķinu apmaksu.

"Šie ir dramatiski laiki, kas prasa solidaritāti, nodokļu maksātāju nauda ir jātērē ar vislielāko piesardzību, un EP ir jārāda piemērs. Nekādu jaunu štatu vietu, nekādu dārgu remontu, visi papildu pieprasījumi tiks izskatīti ar vislielāko rūpību. Mēs strādājam ar krīzes budžetiem, un nekāda business as usual nebūs. Ieviesīsim taupīšanas režīmu,” akcentē Ušakovs.

Papildus EP budžetam Ušakovs būs atbildīgs arī par tādu iestāžu budžetiem, kā Eiropas Reģionu komiteja, Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komiteja, ES Ārējās darbības dienests, Eiropas Savienības (ES) tiesa, ES ombuds, ES Datu aizsardzības kolēģija un Revīzijas palāta.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu