"Kādēļ mākslīgi jāveido sastrēgums?" Šoferis norāda uz lieku ceļazīmi Purvciemā (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Ieriķu un Dzelzavas ielas krustojumā jau vairākus gadus uzstādīta ceļazīme, kas liek ikvienam autovadītājam apstāties, lai pārliecinātos, ka no kreisās puses netuvojas riteņbraucēji, vēsta raidījums "Bez tabu".

Rīgas dome uz Jorģa Zemitāna tilta pirms vairāk nekā pusotra gada izvietojusi barjeru, kas liedz riteņbraucējiem turpināt ceļu pa jaunizveidoto veloceliņu. Tā vietā viņiem jānogriežas pa labi un jābrauc pa gludi noasfaltētu trotuāru. Rezultātā veidojas absurda situācija – Rīgas dome ilgstoši nenoņem ceļazīmi, kas liek autovadītājiem apstāties, kaut riteņbraucēju plūsma novirzīta citviet.

"Bez tabu" skatītājs Raimonds stāsta: "Autovadītājiem pilnīgi bezjēdzīgi jāapstājas pie "Stop" zīmes, kaut šajā vietā neviens riteņbraucējs nebrauc. Kādēļ mākslīgi jāveido sastrēgums un jākaitina jau tā nokaitinātie šoferīši? Pilnīgi Rīgas domes patvaļa un neizdarība."

Vietvarā "Stop" zīmes nenovākšanu pamato ar it kā bīstamu situāciju Ieriķu un Dzelzavas ielas krustojumā, taču tur joslas ir atdalītas ne tikai ar horizontālo apzīmējumu, bet arī iecienītajiem stabiņiem.

Ceļu satiksmes eksperts Oskars Irbītis norāda, ka jau nevajadzīgu zīmi atstāt uz dažām dienām ir salīdzinoši ilgs laiks.

Plašāk "Bez tabu" sižetā!

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu