Itālija ierobežos "migrantu glābšanu" Vidusjūrā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Migranti
Migranti Foto: MAXIM GUCHEK/BELTA HANDOUT

Itālijas valdība ceturtdien, 29. decembrī, apstiprinājusi dekrētu, kas ievērojami ierobežos privāto labdarības organizāciju kuģu darbību, kas Vidusjūrā uzņem nelegālos imigrantus.

Starptautiskās tiesību aizstāvju grupas paudušas sašutumu par šo Romas soli, kura mērķis ir ierobežot nelegālo imigrāciju.

Dekrēts paredz, ka kuģiem pēc nelegālo imigrantu uzņemšanas uzreiz jāierodas noteiktā ostā un tie nedrīkst uzkavēties un sniegt palīdzību vēl citām migrantu laivām.

Kuģi parasti uzņem migrantus no vairākām laivām, pirms dodas uz ostu.

Dekrēts arī paredz, ka uzņemtajiem migrantiem vēl pirms nokāpšanas krastā jāpasaka, vai viņi gatavojas lūgt patvērumu un kurā Eiropas Savienības (ES) valstī, un tad jāaizpilda pieteikumi.

Jauno noteikumu pārkāpšanas gadījumā civilo kuģu kapteiņiem varēs tikt piemērotas sodanaudas līdz 50 000 eiro un vai arī konfiscēti kuģi.

Itālijas premjerministre Džordžija Meloni šodien gada noslēguma preses konferencē norādīja, ka viņas labējā valdība atkal pacēlusi migrācijas jautājumu starptautiskajā dienaskārtībā.

Viņa arī sacīja, ka jaunie noteikumi panāks, ka nevalstisko organizāciju glābšanas operācijas jūrā notiek saskaņā ar starptautiskajām tiesībām.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu