Šogad patvērumu Latvijā lūguši 183 Krievijas un Baltkrievijas pilsoņi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dzeloņstiepļu žogs uz Latvijas-Baltkrievijas
Dzeloņstiepļu žogs uz Latvijas-Baltkrievijas Foto: Ivars Soikāns/LETA

Šogad līdz 28.decembrim patvērumu Latvijā lūguši 183 Krievijas un Baltkrievijas pilsoņi - 118 no Krievijas un 65 no Baltkrievijas, aģentūra LETA uzzināja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP).

Līdz šī gada 30.novembrim kopumā 82 patvēruma meklētājiem no Krievijas un Baltkrievijas piešķirts bēgļa vai alternatīvais statuss Latvijā, tajā skaitā personām, kuras patvērumu lūgušas vēl pirms tam.

Gada pirmajos 11 mēnešos kopumā izskatīšanā bijis 171 iesniegums no Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem.

Laikā kopš mobilizācijas izsludināšanas Krievijā septembra beigās līdz šā gada 27.decembrim patvērumu Latvijā lūguši 35 Krievijas pilsoņi, tostarp, tādi, kuri kā iemeslu patvēruma pieprasīšanai norādījuši mobilizāciju.

Administratīvā rajona tiesa decembra vidū pretēji PMLP lēmumam uzdevusi sniegt patvērumu Latvijā kādam bijušajam Krievijas karavīram un policijas darbiniekam, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums. Vīrietis lūdza sniegt viņam politisko patvērumu, jo viņš nepiekrītot Krievijas militārajam iebrukumam Ukrainā un tāpēc baidoties, ka Krievijā varētu nokļūt cietumā vai arī varētu tikt nosūtīts karot uz Ukrainas teritoriju.

PMLP norādīja, ka Administratīvā rajona tiesa tikai ļoti retos gadījumos ir mainījusi pārvaldes pieņemto lēmumu par bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanu vai atteikumu to piešķirt. Šādi tiesas spriedumi bijuši dažādu trešo valstu pilsoņu gadījumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu