Krievijas oligarhi ES sankciju dēļ zaudējuši 95 miljardus ASV dolāru (6)

LETA/UNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Romans Abramovičs
Romans Abramovičs Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas turīgākie oligarhi 2022.gadā ir zaudējuši apmēram 95 miljardus ASV dolāru sankciju dēļ, kuras noteikušas Rietumvalstis Ukrainā notiekošā kara dēļ, ziņo britu laikraksts "The Guardian".

Visvairāk zaudējis bijušais futbolkluba "Chelsea" īpašnieks Romans Abramovičs, kura bagātība šogad sarukusi par 57% līdz 7,8 miljardiem dolāru.

Abramovičs bija viens no pirmajiem oligarhiem, kuriem 10.martā tika noteiktas Lielbritānijas sankcijas. Tas notika pēc tam, kad Lielbritānijas ministri apsūdzēja viņu "redzamos sakaros" ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīmu.

Enerģētikas investora un tuva Putina drauga Genadija Timčenko bagātība samazinājusies par 48% līdz 11,8 miljardiem dolāru. Cits Putina sabiedrotais Suleimans Kerimovs zaudējis 41% savas bagātības un tā sarukusi līdz deviņiem miljardiem dolāru.

Kopš Krievijas pilna apjoma iebrukuma Ukrainā sākuma apmēram 20 Krievijas bagātnieki zaudējuši aptuveni 95 miljardus dolāru.

Lielbritānijas valdība ir iesaldējusi vairāk nekā 18 miljardus britu mārciņu no aktīviem, kas pieder sankcijām pakļautiem Krievijas pilsoņiem. Sankcijas tika noteiktas 1271 cilvēkam, tostarp Abramovičam un Krievijas otrajam bagātākajam cilvēkam - "niķeļa karalim" Vladimiram Potaņinam.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu