Baltkrievu hakeri nopludinājuši informāciju par Lukašenko Covid-19 testu rezultātiem (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Baltkrievijas hakeri uzlauzuši Baltkrievijas prezidenta lietu pārvaldes Medicīnas centra datorsistēmu un nopludinājuši informāciju par Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko un viņa dēla Nikolaja it kā veiktajiem Covid-19 testiem, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Hakeru grupējums, kas sevi dēvē par “Apvienoto pretošanās štābu”, izlicis savā “Telegram” kanālā vairāk nekā 70 failus, kas ietver elektroniskās izziņas par Covid-19 testiem, kuri veikti Aleksandram un Nikolajam Lukašenko.

Baltkrievijas izdevums “Zerkalo” paziņojis, ka uzskata hakeru nopludinātos dokumentus par īstiem. “Zerkalo” norāda, ka katrs fails ietver kvadrātkodu, kas aizved uz prezidenta lietu pārvaldes medicīnas centra tīmekļa vietni, kurā var aplūkot tieši tādu pašu izziņu, kuru iespējams arī lejuplādēt PDF formātā.

Hakeru nopludinātās izziņas aptver periodu no 2021.gada aprīļa līdz 2022.gada decembrim.

Teju visas izziņas liecina par Covid-19 testu veikšanu pirms Lukašenko tikšanās ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu.

Testus šajā laikā veicis arī Lukašenko dēls Nikolajs. Tas nozīmē, ka Lukašenko viņu bieži ņēmis līdzi šajās tikšanās reizēs. Oficiāli gan par to ziņots netika.

“Zerkalo”, kā arī izdevumi “Current Time” un “Mediazona Belarus” arī norāda, ka šajās izziņās ir vairākas nesakritības.

Piemēram, Aleksandra Lukašenko testu rezultātos tiek minēti divi dažādi viņa pases numuri. Tikmēr Nikolaja Lukašenko gadījumā figurē pat trīs dažādi pases numuri.

Tāpat tēvs un dēls šīs izziņas bieži saņēmuši vienā un tajā pašā laikā. Reizēm testu veikšanas datumi mainījušies, bet to veikšanas laiks un rezultātu izsniegšanas laiks nav mainījies.

Vienā gadījumā testa rezultāti, saskaņā ar norādīto laiku, bijuši zināmi pat pirms testa veikšanas.

“Apvienotais pretošanās štābs” šīs nesakritības skaidro ar pieņēmumu, ka Lukašenko, iespējams, visos gadījumos nemaz nav veicis Covid-19 testus.

Diktators Lukašenko zināms arī kā “kovidskeptiķis”. 2020.gadā viņš aicināja no koronavīrusa ārstēties ar fiziskām aktivitātēm un dzerot degvīnu. Viņš arī apgalvoja, ka “traktors visus izārstēs”. Vēlāk gan viņš atzina, ka pats divas reizes izslimojis Covid-19.

Tikmēr diktators Putins pēc pandēmijas sākuma ievērojami samazināja savas publiskās aktivitātes. Ikvienam, kas vēlējās ar Putinu tikties, nācās pirms tam doties karantīnā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu