Šogad degvielas cenām vajadzētu stabilizēties, prognozē "Neste Latvija"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Automašīnas degvielas uzpildes stacijā "Neste", kur no plkst. 13 līdz 17 degvielai samazināta cena par 0,15 eiro litrā
Automašīnas degvielas uzpildes stacijā "Neste", kur no plkst. 13 līdz 17 degvielai samazināta cena par 0,15 eiro litrā Foto: Evija Trifanova / LETA

Šogad degvielas cenām vajadzētu nostabilizēties un arī degvielas patēriņš varētu saglabāties 2022. gada līmenī, prognozēja SIA "Neste Latvija" valdes priekšsēdētājs Armands Beiziķis.

Viņš skaidroja, ka ir ļoti grūti prognozēt, kas šogad notiks ar degvielas cenām.

"Domājams, ka 2023. gada sākumā, kad sāk strādāt Eiropas Savienības (ES) sankcijas un tās ietekmēs naftas piedāvājumu, cenas varētu pieaugt, bet nedomāju, ka tas būs ilgstoši un cenu kāpumam nevajadzētu būt lielam," teica Beiziķis, norādot, ka šobrīd ir cenu samazināšanās posms, jo to ietekmē arī recesija, kas jau ir sākusies.

"Neste Latvija" vadītājs stāstīja, ka apmēram divus gadus dīzeļdegvielas patēriņš bija apmēram vienādā līmenī, un, viņaprāt, tā tas varētu saglabāties.

Beiziķis skaidroja, ka 2021. gadā degvielas patēriņu ļoti ietekmēja Covid-19 pandēmijas dēļ noteiktie ierobežojumi, savukārt 2022. gadā tas bija karš, augstās cenas un papildu izdevumi citiem energoresursiem.

"2023. gadā cenām vajadzētu nostabilizēties un arī patēriņš varētu saglabāties 2022. gada līmenī. Tas arī principā varētu būt tāds Latvijas optimālais, normālais līmenis," teica "Neste Latvija" vadītājs, piebilstot, ka benzīna patēriņš gan varētu kristies, un jau 2022. gadā bija samazinājums 5-7% apmērā.

Beiziķis stāstīja, ka, visticamāk, benzīna patēriņš arī turpmāk samazināsies, varbūt, ne tik strauji, jo automašīnu sekundārajā tirgū joprojām populārākas ir dīzeļdzinēju mašīnas un tirgū ienāk arvien taupīgāki benzīna auto.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu