Pirmdien Latvijā novērotas plašas mobilo sakaru problēmas (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Pirmdienas, 9. janvāra, pēcpusdienā īslaicīgi tika traucēta vairāku mobilo operatoru darbība, novēroja TVNET.

Daļai LMT, Bites un Tele2 klientu uz laiku nebija pieejami mobilie dati, kā arī nebija iespējams veikt zvanus. Par traucējumiem ziņojuši arī "Baltcom" klienti.

TVNET skaidroja Tele2 sabiedrisko attiecību vadītājs Oskars Fīrmanis, tehniskas problēmas izraisījuši īslaicīgi traucējumi televīzijas tornī, bet nu problēmas novērstas, un tuvākajā laikā pakalpojumi atkal būs pilnībā pieejami.

Operatori uzsver, ka, ja sakari vēl nav atgriezušies, ir jāpārrestartē sava ierīce.

Savukārt VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs sociālajā vietnē "Twitter" paziņojis, ka saistībā ar tehnoloģisku avāriju šobrīd nav pieejami vai ir ierobežoti LVRTC datu centra un uzticamības pakalpojumi.

Iedzīvotājiem var būt nepieejamas arī vairāku valsts pārvaldes resursu interneta vietnes.

LVRTC Korporatīvās komunikācijas daļas vadītāja Vineta Sprugaine sacīja, ka tehnoloģiskās avārijas ietekme ir liela un pašreiz pakāpeniski tiek atjaunota resursu pieejamība.

"Šobrīd runājam par avāriju, nevis kādu ļaunprātību," norādīja Sprugaine.

Iedzīvotājiem var būt nepieejamas arī vairāku valsts pārvaldes resursu interneta vietnes. Kā arī LVRTC datu centra klienti ir arī vairāki telekomunikāciju operatori, kā rezultātā traucēta ir arī to darbība.

LVRTC norāda, ka paredzamais avārijas novēršanas laiks ir aptuveni 30 minūtes.

LVRTC ir galvenais radiofonijas un televīzijas programmu zemes apraides tīkla operators valstī.

Uzņēmuma apgrozījums 2021.gadā bija 22,065 miljoni eiro, bet peļņa - 4,627 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. LVRTC pārvalda valstij piederošās mobilo sakaru operatora "Latvijas mobilais telefons" daļas.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu