Valsts enerģētiskās krīzes centru turpmāk vadīs Čudars (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars
Klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars Foto: Paula Čurkste/LETA

Valdība otrdien, 10. janvārī, atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādāto noteikumu projektu, kas paredz, ka turpmāk Valsts enerģētiskās krīzes centru vadīs klimata un enerģētikas ministrs.

EM norāda, ka noteikumu projekta mērķis ir precizēt spēkā esošo tiesisko regulējumu, ņemot vērā, ka saistībā ar klimata un enerģētikas ministra amata izveidi enerģētikas politikas joma pāriet Klimata un enerģētikas ministrijas kompetencē.

Līdz šim Valsts enerģētiskās krīzes centra vadītājs bija ekonomikas ministrs, bet ministra prombūtnes laikā centra vadību nodrošināja Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs. Savukārt centra sekretariāta darbību materiāltehniski nodrošināja EM.

Savukārt atbilstoši 2022.gada 1.decembra grozījumiem Ministru kabineta iekārtas likumā, kas stājas spēkā 2022.gada 13.decembrī, ir izveidots klimata un enerģētikas ministra amats, kā arī noteikta enerģētikas politikas jomas pāreja Klimata un enerģētikas ministrijas kompetencē.

Noteikumu projekts paredz veikt grozījumus noteikumos un atbilstoši kompetencei aizstāt centra vadītāju - ekonomikas ministru ar klimata un enerģētikas ministru, kā arī noteikt, ka klimata un enerģētikas ministra prombūtnes laikā centra vadību nodrošina Klimata un enerģētikas ministrijas valsts sekretārs. Centra sekretariāta darbību materiāltehniski nodrošinās Klimata un enerģētikas ministrija.

EM norāda, ka noteikumu projekts paredz centra sastāvu papildināt ar Klimata un enerģētikas ministrijas pārstāvi, kā arī turpmāk centra sastāvā iekļautās institūcijas par deleģētā pārstāvja maiņu informēs Klimata un enerģētikas ministriju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu