Krievija okupētajā Mariupolē izvērš masveida piespiedu Krievijas pasu piešķiršanu (9)

LETA/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas okupētajā Mariupolē vietējiem iedzīvotājiem masveidā tiek piespiedu kārtā piešķirtas Krievijas pases, pavēstīja pilsētas mēra padomnieks Petro Andrjuščenko.

No 1.janvāra Krievijas pases ir obligātas visiem skolotājiem, mediķiem, policijas un varasiestāžu darbiniekiem, sacīja padomnieks.

"No 1.marta Mariupoles teritorijā nebūs iespējams nodarboties ar uzņēmējdarbību bez Krievijas pases. Līdzīgi "DTR" (okupētā Doneckas apgabala struktūru) akreditācija būs jāsaņem tiesnešiem, advokātiem, juristiem. Turklāt šāda "likuma" nav, bet mutiski par to ir brīdināts," sacīja Andrjuščenko.

Mariupolē astoņkārt pieaugusi mirstība. Pilsētā nav ūdens, ir problēmas ar elektrību, līdz ar aukstā laika iestāšanos cilvēki vienkārši nosalst savās mājās.

"Situācija ir tuva humānajai katastrofai. Ir ļoti lielas problēmas ar apkuri. Lielākajā daļā pilsētas nav atjaunota centrālā apkure. Centrālajai apkurei ir pieslēgti maksimālais 30% cilvēku," skaidroja amatpersona.

Vienlaikus okupanti pārvērš Mariupoles jūras ostu par militāru bāzi. Okupanti sākuši piestātņu sadalīšanu civilajās un militārajās.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu