VIDEO Plūdos Ādažos vietējam iedzīvotājam "noslīkušas" trīs automašīnas (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Pēc plūdiem gada sākumā Ādažos, Nūrnieku ielā, iedzīvotāji uzskata, ka pašvaldībai jāizbūvē dambis. Vietējie arī vaicā, kādu funkciju pilda pārbūvētais Gaujas-Baltezera kanāls, ko nesen atjaunoja par vairākiem miljoniem eiro, vēsta raidījums "Bez tabu".

Ieguldot 3,37 miljonus eiro, no kuriem lielākā daļa bija Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļi, pirms diviem gadiem VSIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" (ZMNĪ) pārbūvēja Gaujas-Baltezera kanālu.

ZMNĪ apgalvoja, ka "kanāls pasargās Ādažu novada 290 hektāru plūdu riska teritoriju no applūšanas, kā arī samazināsies plūdu draudi aptuveni tūkstotim iedzīvotāju Ādažu novada un Garkalnes novados".

Vietējiem, kuri dzīvo īpašumos Nūrnieku ielā, šie solījumi gan ir tukša skaņa. Minētā iela atrodas aptuveni kilometra attālumā augšup pa straumi. Pēdējos gados Nūrnieku ielas iedzīvotāju īpašumi applūduši vairākkārt, tostarp šā gada janvārī. "Otro gadu pēc kārtas tas nestrādā. Man šogad noslīka trīs mašīnas," stāsta Nūrnieku ielas iedzīvotājs Nils.

Savukārt vietējā iedzīvotāja Irēna saka: "Mēs netiekam uz darbu. Braucu uz darbu, piebraucu pie ceļa gala un viss, braucu atpakaļ. Zvanu uz darbu, ka netiekam. Labi, ka man ir tāds darbs, kur varu sarunāt un palikt mājās. Bet, ja cilvēks strādā par ārstu, ko tālāk?"

Plašāk "Bez tabu" sižetā!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu