VIDEO ⟩ "Visās malās tieku filmēta." Aizkraukliete netiek vaļā no sava bērna tēva

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Novērošanas kamera. Ilustratīvs attēls.
Novērošanas kamera. Ilustratīvs attēls. Foto: Mārtiņš Plūme/LETA

Aizkraukliete Inga vēlas pielikt punktu vairākus mēnešus ilgušām bijušā dzīvesbiedra izdarībām, ziņo raidījums "Bez tabu".

"Man liekas, ka vīrietim vajadzētu tā normāli uzvesties, nevis kaut kādas represijas taisīt," nosaka Inga.

Reiz cerīgā kopdzīve un arī tā dēvētās civillaulības laikā piedzimušais dēls neglābj Ingas attiecības. Pērnā gada maijā tām pielikts trekns punkts.

Tomēr mēnešiem ilgi bijušais sirdsāķītis veicot aizkrauklietes īpašuma videonovērošanu, izvietojot kameras uz kaimiņos esošās – kopdzīves laikā iegādātās – ēkas.

"Kameru skaits mainās no kunga garastāvokļa. Šodien grib četras, būs četras. Šodien viņš grib vienu, būs viena kamera. Un nemitīgi visās malās es tieku filmēta. Es visu laiku piedomāju, ka mani filmē. Īstenībā ir ļoti nepatīkami dzīvot filmā, apmēram kā modernos šovos, kur cilvēki tiešraidē dzīvo," raidījumam stāsta Inga.

Arī Inga izvietojusi videonovērošanas kameru savā īpašumā, taču ar vienu mērķi – drošībai. Atšķirībā no kaimiņa Inga nedalās ar izgriezumiem no video ar trešajām personām.

"Ja tiek veikti ieraksti un vēlāk ar šiem ierakstiem tiek informētas kādas trešās personas, kāds plašāks cilvēku loks vai pat varbūt tas tiek likts kādā sociālajā tīklā, tad tas jau ietilpst Datu valsts inspekcijas uzraudzības kompetencē. Un neatbilstošas šādas informācijas apstrāde arī varētu tikt uzskatīta par pārkāpumu," skaidro Datu valsts inspekcijas Prevencijas nodaļas vadītājas vietnieks Lauris Linabergs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu