Igaunija liek samazināt darbinieku skaitu Krievijas vēstniecībā

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Plakāti pie Krievijas vestniecības Tallinā
Plakāti pie Krievijas vestniecības Tallinā Foto: Shutterstock

Igaunija trešdien informējusi Krievijas vēstnieku par lēmumu, ka līdz 1.februārim Krievijai jāsamazina vēstniecības Tallinā darbinieku skaits līdz astoņiem diplomātiem un 15 administratīvajiem, tehniskajiem un apkalpojošajiem darbiniekiem.

Uz Igaunijas Ārlietu ministriju izsaukts Krievijas vēstnieks Vladimirs Ļipajevs, kuram iesniegta diplomātiskā nota.

Lēmuma mērķis ir panākt līdzvērtīgu darbinieku skaitu Krievijas un Igaunijas diplomātiskajās pārstāvniecībās Tallinā un Maskavā, informēja Igaunijas Ārlietu ministrijā.

"Igaunija uzskata, ka mūsu attiecībās ar Krieviju paritāte ir ļoti nozīmīga.

Saistībā ar agresijas karu Krievijas vēstniecības darbinieki nav iesaistīti Igaunijas un Krievijas attiecību veicināšanā, tādēļ, mūsuprāt, nav pamata saglabāt pašreizējo Krievijas vēstniecības apmēru," lēmumu pamatoja Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Rensalu.

"Kopš kara sākuma Igaunija līdz pilnīgam minimumam ir samazinājusi divpusējās attiecības ar Krievijas Federāciju. Pavasarī mēs slēdzām Krievijas konsulātus Narvā un Tartu un esam izraidījuši trīs Krievijas vēstniecības diplomātiskos darbiniekus, kuri aktīvi kaitēja Igaunijas drošībai un izplatīja propagandu Krievijas militārās darbības attaisnošanai. Tagad mēs nosakām ierobežojumu skaitam, cik Krievijas diplomātu strādās Igaunijā, lai panāktu paritāti. Šodienas solis ir saistīts ar mūsu attiecību vispārīgi zemo punktu," piebilda ministrs.

Igaunijas Ārlietu ministrijas notā teikts, ka, pamatojoties uz Vīnes konvencijas par diplomātiskajām attiecībām 11.pantu, pārstāvniecību apmēra paritāte jāsasniedz līdz šā gada 1.februārim.

Pašlaik Krievijas vēstniecībā ir 21 diplomāts un 23 komandētie administratīvie, tehniskie un apkalpojošie darbinieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu