Robežsardze noraida Baltkrievijas melus par bojāgājuša migranta mirstīgo atlieku pārvietošanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts robežsardze

Baltkrievijas Valsts robežsardzes komiteja nākusi klajā ar melīgiem paziņojumiem, ka Latvijas robežsargi pierobežā esot demontējuši žogu, lai Baltkrievijas teritorijā ievilktu kāda bojāgājuša migranta mirstīgās atliekas. Latvijas Valsts robežsardze šos apgalvojumus kategoriski noraida.

"Latvijas Valsts robežsardze noliedz Baltkrievijas izplatītās ziņas patiesumu, kā arī uzsver, ka tā ir kārtējā Baltkrievijas varas iestāžu provokācija, apzināta naidošana un faktu sagrozīšana.

Ņemot vērā ilgstošo situāciju, saistītu ar hibrīdapdraudējumiem uz Baltkrievijas-Latvijas robežas, Valsts robežsardze vērš uzmanību un aicina iedzīvotājus un plašsaziņas līdzekļus, būt vērīgiem attiecībā uz izplatītajām viltus ziņām. Visu oficiāli apstiprināto, kā arī aktuālo informāciju, var uzzināt Valsts robežsardzes oficiālajos saziņas kontos," norāda robežsardze. 

Pērn kopumā novērsti 5286 cilvēku mēģinājums nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, savukārt 217 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana nav liegta.

Pērn decembra beigās imigranti pāri Baltkrievijas-Latvijas valsts robežai nogādājuši divus Afganistānas pilsoņus ar izteiktām apsaldēšanās pazīmēm un kritisku veselības stāvokli. Viens no Afganistānas pilsoņiem vēlāk miris Rēzeknes slimnīcā.

Uz Latvijas-Baltkrievijas valsts robežas hibrīdapdraudējums no Baltkrievijas varas iestāžu puses joprojām turpinās, akcentē Valsts robežsardzē.

Ņemot vērā pastiprinātu nelegālās imigrācijas spiedienu, Latvijas valdība 2021.gada 10.augustā Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novadā, kā arī Daugavpilī ir izsludinājusi ārkārtējo situāciju. Pēdējais pagarinājums tai noteikts līdz 10.februārim.

Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts pērn 30.novembrī Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā brīdināja, ka ziemas laikā imigrantu atturēšanu no nokļūšanas Latvijā būs arvien grūtāk realizēt. Tāpat esot jāņem vērā protesti Irānā un Krievijas sadarbību ar šo Tuvo Austrumu valsti, kas var būt risks, ka palielināsies Irānas pilsoņu virzīšana uz Eiropu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu