Trampa ģimenes uzņēmumam par nodokļu krāpniecību jāmaksā 1,6 miljonu dolāru naudassods

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps.
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps. Foto: Evan El-Amin/Shutterstock

Ņujorkas tiesa piektdien piesprieda 1,6 miljonu dolāru naudassodu ASV eksprezidenta Donalda Trampa ģimenes kompānijai ''Trump Organization" par krāpšanos ar nodokļiem, un tas ir trieciens Trampam laikā, kad viņš plāno atkal kandidēt ASV prezidenta vēlēšanās.

"Trump Organization" struktūrvienības "Trump Corporation" un Trump Payroll Corp." decembrī tika atzītas par vainīgām, ka tās 13 gadus īstenojušas shēmu nolūkā nemaksāt nodokļus, viltojot uzņēmējdarbības dokumentus.

Zvērinātie piekrita prokuratūras izvirzītajai apsūdzībai, ka "Trump Organization", kuru pašlaik vada eksprezidenta pieaugušie dēli Donalds Tramps jaunākais un Ēriks Tramps, slēpusi dažādus labumus, kuras no 2005. līdz 2021.gadam saņēmuši uzņēmuma augstākā līmeņa vadītāji. Tā, piemēram, viņiem bijusi iespēja izmantot luksusa automobiļus, par kuru nomu maksājis uzņēmums, viņu bērniem apmaksātas mācības elitārās skolās, kā arī viņi mitinājušies luksusa dzīvokļos Trampam piederošās ēkās, nemaksājot īri.

Pēc sprieduma pasludināšanas "Trump Organization" piektdien paziņoja, ka to pārsūdzēs.

1,6 miljoni dolāru ir divreiz lielāka summa par to, kas netika samaksāta nodokļos, jeb maksimālais naudassoda apmērs, kuru tiesa varēja piespriest.

Ilggadējais šīs kompānijas finanšu direktors Alens Veiselbergs ir atzinies 15 apsūdzības punktos par krāpšanos ar nodokļiem un saskaņā ar vienošanos par vainas atzīšanu ir liecinājis pret savu bijušo darbavietu.

75 gadus vecais Veiselbergs, kurš ir tuvs Trampa ģimenes draugs, atzinās, ka piedalījies shēmā, lai saņemtu nedeklarētus labumus, tostarp dzīvokli greznā Manhatanas rajonā, luksusa automobiļus sev un sievai, un mācību maksu privātskolā saviem mazbērniem.

Veiselbergs piekrita samaksāt apmēram divu miljonu dolāru naudassodu un izciest piecu mēnešu cietumsodu. Šo sodu otrdien apstiprināja tiesa.

Tramps, kurš nosaucis apsūdzības par "raganu medībām" no konkurentu puses, pats nefigurē šajā lietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu