Čehijas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā iekļūst Babišs un Pavels

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Prezidenta kandidāts 2023. gada Čehijas prezidenta vēlēšanās un bijušais Čehijas Republikas armijas ģenerālštāba priekšnieks Petrs Pāvels ierodas savā vēlēšanu štābā, lai 2023. gada 14. janvārī Prāgā teiktu runu pēc prezidenta vēlēšanu pirmās kārtas
Prezidenta kandidāts 2023. gada Čehijas prezidenta vēlēšanās un bijušais Čehijas Republikas armijas ģenerālštāba priekšnieks Petrs Pāvels ierodas savā vēlēšanu štābā, lai 2023. gada 14. janvārī Prāgā teiktu runu pēc prezidenta vēlēšanu pirmās kārtas Foto: AFP / Scanpix

Čehijas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā uzvarējis bijušais premjerministrs, miljardieris un populistiskās partijas "Neapmierināto pilsoņu akcija" (ANO) dibinātājs Andrejs Babišs, kuram otrajā kārtā būs jāsacenšas ar bijušo NATO Militārās komitejas priekšsēdētāju ģenerāli Petru Pavelu.

 

Saskaņā ar rezultātiem, kas iegūti pēc 80% biļetenu saskaitīšanas, par Babišu balsojuši 36,72% čehu, kamēr Pavelu atbalstījuši 33,73% vēlētāju.

Trešā vadošā kandidāte bijusī universitātes rektore un ekonomikas profesore Danuše Nerudova, kam saskaņā ar aptaujām bija cerības iekļūt otrajā kārtā, ieguvusi tikai 13,79% balsu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu