Video ⟩ Ilūkstē turpina meklēt upē iekritušu meiteni, pagaidām neveiksmīgi (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ugunsdzēsēji-glābēji Bieķengrāvī zem Salu tilta sniedz paraugdemonstrējumus, kā palīdzēt ledū ielūzušajam, kādi glābšanas pasākumi ir jāveic pašam, un kādi - apkārtējiem cilvēkiem.
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ugunsdzēsēji-glābēji Bieķengrāvī zem Salu tilta sniedz paraugdemonstrējumus, kā palīdzēt ledū ielūzušajam, kādi glābšanas pasākumi ir jāveic pašam, un kādi - apkārtējiem cilvēkiem. Foto: Ieva Čīka/LETA

Jau otro dienu glābēji - ūdenslīdēji pārmeklē nelielo Ilūkstes upi Augšdaugavas novadā. Desmit gadus vecā meitene svētdien, 15. janvārī, iekritusi ūdenī, ielūstot ledum, kopš tā laika viņa nav redzēta. Vienīgā notikuma aculieciniece ir meitenes jaunākā māsa, vēsta Latvijas Televīzija (LTV).

VIDEO: LTV sižets

15. janvāra dienas vidū abas māsas devušās pastaigā ar suni. Meitenes esot spēlējušās mājas pagalmā, taču tad pazudušas no mātes redzesloka, pagalmu atstājot.

Ģimene dzīvo upes krastā, Ilūkstes nomalē. Notikumus pēcāk mātei atstāstījusi septiņus gadus vecā pazudušās meitenes māsa.

Meitene uzkāpusi uz ledus, kas bija gar upes krastu. Ledus ielūzis, un meitene tikusi ierauta ūdenī.

"Šobrīd gan Valsts policija, gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) veic meklēšanu. Par šo faktu ir sākts kriminālprocess," stāstīja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils iecirkņa priekšnieks Vladislavs Okuņevs.

Otrdien, 17. janvārī, gan glābēji, gan policisti, gan brīvprātīgie pārmeklējuši ne vien pašu upi, bet arī tās apkārtni. Dienesti skaidro, ka upes gultnes pārmeklēšanai ir dažādi šķēršļi - straume, arī koku un ledus sanesumi.

"Kā redzat, ir aizsprosts un mēs pārceļam laivu, lai tiktu tālāk pa upi, lai varētu nolasīt grunti un skatīties, vai ir kāda vieta, kas ir jāpārmeklē tieši ūdenslīdējam," LTV norādīja VUGD Valmieras daļas vada komandiera vietnieks Edvarts Melnis.

Kā izrādās, gan Latgales, ne Zemgales reģionos pastāvīgu ūdenslīdēju dienestam nav. Pirmdien ūdenslīdēji mēroja ceļu no Rīgas, otrdien no Cēsīm.

"Diemžēl, beidzoties dienas gaišajai daļai, darbus nācās pārtraukt, bet tos plānots turpināt trešdien," atklāja policijā.

Tikmēr meitenes jaunākā māsa pārdzīvoto pārrunājusi ar psihologu.

"Mēs ejam pāri tiltam un redzam, ka viena upes puse ir jau vaļā, bet otrā ir ledus. Un uz ledus sēž pieauguši cilvēki, bļitkotāji. Un kā nu tam bērnam iestāstīt, pārliecināt, ka šobrīd uz ledus nevar kāpt, ja paši pieaugušie rādām šādu paraugu," norādīja Augšdaugavas novada bāriņtiesas priekšsēdētāja Valda Namiņa.

Ģimene jau pirms traģiskā notikuma bijusi bāriņtiesas redzeslokā.

Atbildīgie dienesti atgādina – šobrīd ledus virs ūdenstilpnēm kūst strauji un kāpt uz tā ir ārkārtīgi bīstami.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu