VIDEO ⟩ Raidījums skaidro, vai svētku noformējums centrā panākts uz apkaimju iedzīvotāju rēķina (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Svētku apgaismojums vēl šobrīd rotā Rīgu, taču vairāki iedzīvotāji vērsušies Latvijas Televīzijas raidījumā "4. studija", lai noskaidrotu, kāpēc Rīgas svētku noformējums centrā panākts uz apkaimju iedzīvotāju rēķina.

Saistībā ar apgaismojumu raidījums saņēma kāda skatītāja jautājumu par svētku dekorācijām Grīziņkalnā – kā ir mainījies svētku noformējums galvaspilsētā un kāpēc Grīziņkalnā ir pavisam citas dekorācijas nekā pagājušajā gadā?

Iepriekšējos gados Grīziņkalna parka alejas rotāja baltas, skaistas zvaigznes, kas bija krietni pamanāmākas un krāšņākas, bet šogad izkarinātas pavisam citas – zilas dekorācijas niecīgā skaitā, tikai virs bērnu rotaļu laukuma.

Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore Solvita Brence skaidro, ka dekori nav piesaistīti kaut kādai konkrētai vietai vai apkaimei un katru gadu tiek izstrādāts jauns projekts; šogad šādi bija 26 projekti un tāpēc dekori – gan krāsa, gan veids un daudzums – var mainīties.

Rīgā pakāpeniski tiek ieviesti siltie toņi svētku noformējumā virzienā no centra uz apkaimēm, un, ņemot vērā arī pieejamo budžetu, tāpēc arī dažās vietās ir palikuši gan zilie, gan sarkanie dekori, taču tuvākajos gados tie tiks nomainīti.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu