Video ⟩ Jēkabpilī atklājas plūdu nodarītais posts (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Plūdi Jēkabpilī.
Plūdi Jēkabpilī. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Krītoties ūdens līmenim, atklājas Daugavas nodarītais posts. Tikmēr iedzīvotāji un vietējie uzņēmumi cenšas atgriezties ierastajā ikdienas un darba ritmā, vēsta Panorāma.

Sakas sala vēl vakar bija zem ūdens, bet nu jau tur redzamas plūdu nodarītās sekas: pārrauts ceļš un nodarīti lieli postījumi apkārtējai teritorijai.

Diemžēl šī nebūt nav vienīgā vieta, kur postījums atklājas tikai pēc ūdens līmeņa krišanās. "Te ar visādām gravām izskalots. Un tā ir tikai viena vieta. Mums ir vēl vismaz trīs vietas šādas, kur šobrīd jau sākam ceļu remontus," pastāstīja Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (Latvijas Zaļā partija).

Pēc vairāku dienu prombūtnes iepriekš applūdušajās saimniecībās nu atgriežas cilvēki. Arī pilsētā ir atcelta evakuācija un cilvēki drīkst atgriezties mājās. Bet ne visur tas ir iespējams. Daudzas mājas arvien ir applūdušas, un dažām ūdens nodarījis tādus bojājumus, ka atgriešanās pirms remonta nav iespējama.

Situācijai stabilizējoties, arī uzņēmēji Jēkabpils vecpilsētā, kas bija viena no visapdraudētākajām teritorijām, pamazām atgriežas ierastajā darba ritmā.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu