Video ⟩ Visticamāk, algas kāps arī Rīgas domē jaunievēlētajiem deputātiem (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks (no labās), Ukrainas vēstnieka vietnieks Jurijs Zaharčuks, fonda "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis un Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" valdes loceklis Andris Lubāns piedalās preses konferencē, kurā informē par desmit SIA "Rīgas satiksme" autobusu dāvinājumu Kijivas pilsētai un ziedojumu akciju autobusu piepildīšanai ar humāno palīdzību.
Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks (no labās), Ukrainas vēstnieka vietnieks Jurijs Zaharčuks, fonda "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis un Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" valdes loceklis Andris Lubāns piedalās preses konferencē, kurā informē par desmit SIA "Rīgas satiksme" autobusu dāvinājumu Kijivas pilsētai un ziedojumu akciju autobusu piepildīšanai ar humāno palīdzību. Foto: Lita Millere/LETA

Līdz ar atalgojuma palielinājumu valsts amatpersonām arī Rīgas domē ievēlētajiem algas, visticamāk, kāps. Piemēram, Rīgas mēra alga varētu pieaugt 1,7 reizes, vicemēru alga – 1,6 reizes, bet deputātu algām plānots pieaugums par vairāk nekā 600 eiro, vēsta Panorāma.

Veidojot jaunu atlīdzību politiku, vērā ņemta pastāvošā hierarhija. Tas, piemēram, tieši Rīgas mēra Mārtiņa Staķa sakarā nozīmētu, ka viņš nevar saņemt vairāk nekā ministrs. Tikmēr viņam kā galvaspilsētas domes priekšsēdētājam arī noteikta lielāka alga nekā, piemēram, citu valstpilsētu mēriem.

Šobrīd Rīgas domes priekšsēdētāja alga ir 3581 eiro, bet pēc pārmaiņām tā varētu sasniegt 6415 eiro. Vicemēru alga no 2698 eiro, paredzams, pieaugs līdz 5346 eiro. Komiteju priekšsēdētāju algas pieaugs no 2698 eiro līdz 3469 eiro, viņu vietnieku algas – no 2010 eiro līdz 2559 eiro mēnesī. Savukārt deputātu algas – no 1270 eiro līdz 1934 eiro mēnesī.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu