Video ⟩ Patērētāju sargi brīdina par aizdomīgu vietni, kas par smiekla naudu sola īpašumus Fidži (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Fidži. Ilustratīvs attēls
Fidži. Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) brīdina iedzīvotājus par aizdomīga satura tīmekļa vietni “www.jaunlatvija.lv”. Vietnes izveidotājs piedāvā patērētājiem ziedot naudu pret nelieliem mantiska rakstura labumiem vai ieguldīt naudu, pretī saņemot nekustamo īpašumu salā Fidži, vēsta Panorāma.

Papildus tiek piedāvāta iespēja piedalīties jaunas valsts dibināšanā, proti, šo salu pasludināt par "Jaunlatviju".

PTAC brīdina, ka vietnes saturs pirmšķietami ir krāpnieciska satura.

Pašlaik centra rīcībā nav informācijas par kādu apkrāpto personu, bet PTAC aicina par šādiem gadījumiem ziņot.

Jau vēstīts, ka nelegālā Merķeļa ielas hosteļa lietā apsūdzētā Ernesta Rieksta virzītais projekts "Jaunlatvija" ir policijas redzeslokā.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā apliecināja, ka policijas redzeslokā šī interneta vietne "jaunlatvija.com" ir nonākusi, bet patlaban dienests plašākus komentārus nesniedza.

Vienlaikus policija aicina iedzīvotājus vienmēr rūpīgi izvērtēt piedāvājumus pirms tiek ieguldīti savi finanšu līdzekļi.

Latvijas Bankā (LB) norādīja, ka minētajā tīmekļa vietnē sniegtā darījuma apraksts par investīciju veikšanu, iegādājoties zemes gabalu, pēc būtības nav ieguldījums Finanšu instrumentu tirgus likuma vai Kolektīvās finansēšanas likuma izpratnē, kā rezultātā LB kompetencē nav šī uzņēmuma licencēšana vai uzraudzība.

Lai arī šis jautājums nav finanšu uzrauga kompetencē, LB aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un kritiskiem, saskaroties ar šāda veida apšaubāmiem piedāvājumiem, kuri var būt saistīti ar krāpnieciskām darbībām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu