Orgasma kults. Manipulācija vai dziedniecība?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Bijušie tā sauktā orgasma kulta dalībnieki stāsta, ka kulta dibinātāja un citi tā līderi viņiem apgalvojuši, ka seksuāla pieskaršanās var palīdzēt viņiem izdziedināties no traumām vai atrisināt darba strīdus, teikts jaunajā "Netflix" dokumentālajā filmā par kultu. Par to raksta portāls "Insider", piebilstot, ka kulta dibinātāja Nikola Daidone filmā tiek rādīta tikai vecās fotogrāfijās, jo filmā viņa atteicās piedalīties.

Kulta vadone uzskata, ka filma ir neprecīzs viņas uzņēmuma "OneTaste" attēlojums. Viņa nodibināja uzņēmumu Sanfrancisko 2001. gadā un koncentrēja tā darbību uz to, kas tika dēvēts par orgasmisko meditāciju. Būtībā tas nozīmēja to, ka uzņēmumā visi tika pakļauti seksam pēc pieprasījuma, nesaucot to par seksu, bet gan par dziedinošu orgasmisko meditāciju. Bijušie meditāciju dalībnieki filmā uzņēmumu sauc par kultu.

"Netflix" laida klājā dokumentālo filmu, kurā iekļauti kadri no orgasmiskās meditācijas demonstrācijām, Daidones un citu organizācijas līderu lekcijām, kā arī intervijas ar kulta bijušajiem dalībniekiem.

Daidone stāsta, ka orgasmiskā meditācija ir partneru prakse, kuras mērķis ir palīdzēt cilvēkiem uzlabot saikni pašiem ar sevi un citiem, līdzīgi kā to dara citi meditācijas un jogas veidi. Tas izpaužas tādējādi, ka viens partneris novieto pirkstu uz otra klitora un viegli glāsta to 15 minūtes. Šajā laikā partnerim, kurš saņem pieskārienus, ir jākoncentrējas tikai uz savu prieku.

Dažas sievietes, kuras tika intervētas filmā, sacīja, ka tagad atzīst, ka ir psiholoģiskas manipulācijas upuri, ka viņas mudinātas nodarboties ar seksu brīžos, kad viņas to patiesībā nemaz nevēlējās.

Daidone gan uzskata, ka orgasmiskā meditācija nav sekss, bet gan prakse, kas ļauj cilvēkam nonākt "mistiskā stāvoklī", kurā viņu var dziedināt.

Daži Daidones uzņēmuma "OneTaste" bikušie dalībnieki gan stāstīja, ka jutušies spiesti nodarboties ar seksu. Odrija Raita, kura dzīvoja un strādāja "OneTaste" četrus gadus, teica, ka viņai nav bijis citas izvēles, kā orgasmiskā meditācija ar konkrētām personām, ja viņa vēlējās iegūt uzņēmumā augstāku pozīciju.

Odrija Raita filmā stāsta, ka Daidone mēģinājusi pasniegt orgasmisko meditāciju kā sava veida dziedināšanu. Kulta dalībniekiem Daidone iegalvojusi, ka kolektīva orgasmiskā meditācija noder gan tad, kad kāds cenšas izārstēties no kādas traumas, piemēram, seksuālas vardarbības, gan tad, kad jāatrisina kāds darba jautājums.

Kāda cita kulta dalībniece stāsta, ka Daidone izmantojusi prāta spēlītes, lai panāktu, ka dalībnieki piekrīt orgasmiskajai meditācijai. Bijusī kulta dalībniece atcerējās kādu reizi, kad Daidone kulta biedru grupas priekšā viņu iedrošinājusi atklāt savas vēlmes. Sieviete sākusi runāt par vēlmi pēc patiesas saiknes starp cilvēkiem, par vēlmi pēc bērna, bet Daidone sarunu virzījusi tā, ka viņa beigu beigās pateikusi, ka vēlas sarīkot orgasmiskās meditācijas demonstrāciju klātesošajiem kulta biedriem.

"Ja jūs teicāt kaut ko, kas viņai nepatika, viņa to nosauca par meliem. Ja jums bija šaubas, viņa zināja, kā šīs šaubas vairot, līdz tas, ko viņa jums teica, kļuva par to, kam jūs ticējāt," filmā saka kulta bijusī dalībniece.

Portālam "Insider" Daidone pastāstījusi, ka uzņēmums “One Taste”, ko bijušie dalībnieki sauc par kultu, ir bijis viņas darbs, lai pieskartos cilvēka iekāres dziļumiem.

"Es pati esmu brīva sieviete. Es vēlos, lai katra sieviete uz planētas būtu brīva. Pēdējā lieta, ko es jebkad vēlētos darīt, ir uzspiest kāda cilvēka baudas vēlmēm savas idejas," sacīja Daidone.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu