Raksts sākotnēji publicēts 2023. gada 24. janvārī. 
Šodien, 2024. gada 3. aprīlī, prokuratūra paziņoja, ka pret Gloriju Grevcovu par Krievijas īstenoto kara noziegumu attaisnošanu celta apsūdzība, un viņa izsludināta meklēšanā.

Esmu diezgan drošs, ka kvēlākie sieviešu aizstāvji jau sagatavojuši klaviatūras, lai rakstītu man privātus draudus par to, ka “par sievietēm šādi nedrīkst teikt”. Tomēr šajā jautājumā esmu ļoti liberāls un uzskatu, ka dzimumu līdztiesība ļauj nešķirot un līdzvērtīgi saukt jebkura dzimuma pārstāvi. Vēl jo vairāk gadījumos, kad cilvēks atļaujas pateikt kaut ko tādu, par ko principā būtu pelnījis deportāciju vai vismaz reālu cietumsodu.

Jaunizceptā deputāte Glorija Grevcova savā TikTok kontā nesen publicēja video, kurā stāsta, kā apmeklējusi Latvijas Okupācijas muzeju, kura ekspozīcija esot propaganda un meli.

“Labdien, mīļie! Atnācu uz tā saucamo Okupācijas muzeju. To, kuru agrāk sauca par Strēlnieku muzeju. Un, zināt, fakti ar faktiem nesakrīt. Gids stāsta savu paralēlo, savu izdomāto vēsturi un uz konkrētiem jautājumiem nevar atbildēt. Un fakti nesakrīt.

Kas tas ir par muzeju un kādiem tieši mērķiem šis muzejs ir radīts? Atgādināšu – muzeju sauc “Okupācijas muzejs”. Lūk, tā arī dzīvojam. Apskatījām visus eksponātus un sapratām – redz, kā mūs muļķo, kā mūs muļķo... Ja es agrāk domāju, ka pie mums ir propaganda, tad, izejot caur šo muzeju, saproti, kas ir īsta propaganda.” Tā Grevcova, kura pavisam nesen deva Latvijas Republikas Saeimas deputāta zvērestu un Latvijas tautas priekšā svinīgi solīja būt uzticīga Latvijai.

Viena lieta ir iekļūt Saeimā, melojot par savu iegūto izglītību un darba pieredzi. Vai arī paņemt slimības lapu, lai publicētu sociālajos tīklos video ar jautrām izklaidēm. Bet pavisam cita lieta – uzspļaut Latvijas vēsturei, visu izsūtīto latviešu un viņu ģimeņu piemiņai. Paralēli vārda vistiešākajā nozīmē saņemot no mums visiem par to algu.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X