Video Naida runa un draudi. Pēc filmas publicēšanas par Daugavpili saņem ne vien atzinīgus vārdus (20)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Vladislava Romanova

Pirms divām nedēļām publicētā dokumentālā kino "Daugavpils - iespēju vai nespēju pilsēta" autore Vladislava Romanova saņem ne vien atzinīgus un diskusiju vērtus komentārus, bet gan arī tiešus draudus un naidu kurinošas ziņas krievu valodā. Tomēr sieviete pagaidām nesteidz vērsties policijā, vēsta LTV ziņu dienests. 

Jaunietes Vladislavas Romanovas radītais stāsts par Daugavpili divu nedēļu laikā sociālajos tīklos sasniedza aptuveni 25 000 skatījumus.

Gan vietnē “Youtube”, gan citviet to komentējuši simtiem cilvēku. 

Lai gan vairums ir izteikuši uzmundrinošas un diskusiju vērtas atsauksmes, aptuveni 30% gadījumu tomēr saskatāma naida runa un pat tieši izrēķināšanās draudi.

"Īsāk sakot gnīda. Ja es tevi ieraudzīšu Daugavpilī, es tev iejaukšu un ierakstīšu flešmobu, lai jebkurš tevi redzot, spļautu tev purnā," šādu ziņu Vladislava saņēma no kāda naida kurinātāja.

Visi draudi esot saņemti privāti un turklāt krievu valodā.

Lai gan filmas autore vērsties policijā par naida runu vēl neplāno, taču ir neizpratnē par to, "cik slimam un agresīvam jābūt cilvēkam, lai kaut ko tādu vispār uzrakstītu?"

Izvairīšanos no iesnieguma policijā viņa skaidro ar to, ka nevēlas pārslogot policijas darbu ar to, ko, viņasprāt, tā [policija] nespēs izdarīt, vai arī ar to, ko tā neņems pretī, jo saņemtie draudi ir rakstīti no anonīmiem kontiem.

LTV jauniete arī atzīst, ka, ja draudi turpināsies, vērsīsies tomēr policijā.

Valsts policijas (VP) pārstāve Inese Ratfeldere tomēr aicina šādos gadījumos uzticēties policijai, ņemot vērā, ka kopš vasaras ir jauna kibernoziegumu apkarošanas pārvalde, kas arī specializējas šādos precidentos.

Ratfeldere piebilst, ka pēdējā laikā šādi draudi tiek konstatēti tieši no Krievijas puses, kas apgrūtina gadījuma izskatīšanu vai konkrētās personas saukšanu pie atbildības.

Tāpat policija uzsver, ja naida runas vai kādi citi vajāšanas gadījumi no anonīmiem profiliem notiek Latvijā, lielākoties pāridarītājs ir identificējams. 

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu