FOTO ⟩ Putinam vizītes laikā Sanktpēterburgā demonstrē "E-Neva" elektroauto (6)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: X02440/Scanpix

Kara noziedznieks Vladimirs Putins pagājušajā nedēļā apmeklējis Sanktpēterburgu, kur viņam militāri rūpnieciskajā koncernā "Almaz-Antej" demonstrēts elektriskais apvidus auto "E-Neva".

Putins esot augstu novērtējis "E-Neva" automašīnu un pateicās visiem darbiniekiem, kas spēkratā ieguldīja savu darbu.

Kara noziedznieks arī rūpnīcas darbiniekus apsveica 80. gadadienā kopš Ļeņingradas aplenkuma pārraušanas. Viņš darbiniekiem norādīja, ka 18. janvāris ir ne tikai nozīmīgs datums Sanktpēterburgai, bet arī visai Krievijai.

Zem "E-Neva" vārda sastopami vēl vairāki modeļi - 2022. gada septembrī ar tādu pašu vārdu tika prezentēti krosovers un furgons. Rūpnīcā nākotnē plāno ražot gan elektroauto, gan hibrīdus ar iekšdedzes dzinējiem, kurus darbina dabasgāze vai ūdeņradis.

Foto: Vladimira Putina vizīte "Almaz-Antej" rūpnīcā

Otrajā versijā automašīnai būs mazāka baterija, taču tā spēs nobraukt 810 kilometrus bez apstāšanās.

Krosovers tiek uzskatīts par nākotni. Tā tehniskie parametri ir ierobežoti, bet, cik zināms, tad izmēros tas ļoti līdzīgs "Volkswagen Tiguan" spēkratam. Zināms, ka "E-Neva" krosovers aprīkots ar diviem elektriskajiem motoriem, kuru kopējā jauda ir 435 zirgspēki. Auto 2,7 sekundēs spēj paātrināties līdz 60 km/h, bet tā maksimālais ātrums ir 197 km/h.

Reālajā dzīvē šāda jauda un ātrums nav vajadzīgi, tāpēc sagaidāms, ka rūpnieciskajos modeļos auto nebūs tik jaudīgs. Bagāžnieka ietilpība ir 610 litri, kas ir diezgan ievērojams rādītājs. Arī salons ir aprīkots ar modernām tehnoloģijām, ko jau esam redzējuši arī citos auto - skārienjūtīgs panelis ar daudzām digitālām iespējām, 15 collu multivides ekrāns, kā arī citas tehnoloģijas.

Protams, šis ir tikai prototips, jo tiek meklēta rūpnīca, kur tos sākt ražot masveidā. Kā viens no galvenajiem kandidātiem ir pamestā "Nissan" rūpnīca Sanktpēterburgā, kura šobrīd pieder Krievijas lielākajam autoražotājam "AvtoVAZ". "E-Neva" krosoverus plānots sākt ražot 2024. gadā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu