Vācijas aizsardzības ministrs ļauj sabiedrotajiem sākt apmācīt ukraiņus "Leopard" tanku izmantošanā (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss
Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss Foto: dpa/scanpix

Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss otrdien paziņoja, ka sabiedrotie var sākt apmācīt Ukrainas spēkus izmantot tankus "Leopard", lai gan joprojām tiek gaidīts Berlīnes lēmums par to, vai atļaut piegādāt bruņojumu Kijivai.

"Es īpaši iedrošinu partnervalstis, kurām ir "Leopard" tanki, kas ir gatavi izvietošanai, apmācīt Ukrainas spēkus ar šiem tankiem," pavēstīja Pistoriuss.

NATO vadītājs Jenss Stoltenbergs atzinīgi novērtēja Pistoriusa "skaidro vēstījumu", "jo pēc lēmuma pieņemšanas par kaujas tanku piegādi būs vajadzīgs zināms laiks, lai tos identificētu, sagatavotu un apmācītu Ukrainas karavīrus tos izmantot".

Polija lūgusi Vācijai atļaut tai sūtīt uz Ukrainu vācu ražojuma tankus "Leopard", tviterī paziņoja Polijas aizsardzības ministrs Mariušs Blaščaks.

"Vācieši jau ir saņēmuši mūsu lūgumu piekrist tanku "Leopard 2" nosūtīšanai uz Ukrainu. Es arī aicinu Vācijas pusi pievienoties mūsu valstu koalīcijai, kas atbalsta Ukrainu ar "Leopard 2" tankiem," tviterī paziņoja Blaščaks.

Vācija apstiprināja, ka saņēmusi no Polijas lūgumu piekrist 14 tanku "Leopard 2" nosūtīšanai uz Ukrainu, un paziņoja, ka ātri izskatīs šo lūgumu.

"Mēs izskatīsim pieteikumu ar nepieciešamo steidzamību," paziņoja Vācijas valdības preses pārstāvis.

Vācijas ieroču kontroles noteikumi nosaka, ka valstīm, kas izmanto Vācijā ražotu bruņojumu, jāsaņem Berlīnes atļauja šī bruņojuma nodošanai trešajai pusei.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu