VIDEO ⟩ Daugavpilī reģistrētā autoskolā pasniedz kursus krievu valodā, ignorējot līgumā teikto par mācībām latviski (10)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: "Bez tabu"

Kāda Daugavpilī reģistrēta autoskola māca bezdarbniekiem smagās automašīnas vadītāja prasmes krievu valodā. Tas tiek darīts par spīti tam, ka līgumā mācības paredzētas latviešu valodā, vēsta raidījums "Bez tabu".

Jēkabpilietis Gints, pašlaik būdams bezdarbnieks, ar Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) starpniecību pieteicās bezmaksas smagās automašīnas vadītāja kursiem. Bezdarbnieku apmācību, no NVA saņemot Eiropas Savienības naudu, Jēkabpilī nodrošina Daugavpilī reģistrēta autoskola "Impērija" (SIA "Impērija Group").

"Aizejot uz pirmo nodarbību, biju izbrīnīts – kāpēc viss ir krievu valodā? Domāju, ka vēlāk kaut kas mainīsies, bet nē, vairākās nodarbībās mācīja krievu valodā. Tur ir vairāki pasniedzēji, visi runāja krieviski. Ja līgumā rakstīts, ka jābūt latviešu valodā, tad jāpasniedz valsts valodā. Grupas lielākā daļa bija izbrīnīta," stāsta Gints.

Raidījumā publicētajā video dzirdams mācību process krievu valodā. Ik pa laikam pasniedzēja cenšas pārtulkot sacīto, tomēr viņas sacītais latviešu valodā ir grūti uztverams, norādīja Gints.

Raidījums sazinājās ar instruktoru un pārliecinājās, ka viņš nezina valsts valodu un braukšanas apmācību nodrošina tikai krievu valodā.

Plašāk "Bez tabu" sižetā!

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu