FOTO ⟩ "Porsche" sāk svinēt 75 gadu jubileju ar iespaidīgu konceptauto - "Vision 357"

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Porsche

Sporta automobiļu ražotājs "Porsche" savu 75 gadu jubileju ieskandinās ar īpašu notikumu, proti, piektdien, 27. janvārī, "DRIVE. Volkswagen Group forumā" tiks atklāta izstāde "Sapņu vadīti. "Porsche" sporta auto – 75" un konceptauto "Porsche Vision 357".

Līdz pat šā gada 10. septembrim apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar "Porsche" veiksmes stāsta vīzijām un uzņēmumiem, kā arī izveidot savus sapņus un vērtības, izmantojot digitālo moduli. Jāpiebilst, ka zīmīgā jubileja visa gada garumā ar dažādiem notikumiem tiks svinēta visā pasaulē.

"75 "Porsche" gadi apzīmē inovatīvu garu, aizraušanos un sapņus. Mēs svinam kopā ar cilvēkiem, kurus iedvesmo sapņi," saka "Porsche AG" valdes priekšsēdētājs Olivers Blūme.

1948. gadā Ferijs Porše īstenoja savu sapni par sporta automobili – kopā ar savu komandu viņš radīja "Porsche 356 Nr. 1" rodsteru. Tā radās leģendārais zīmols un tika likti pamati "Porsche" izcilajam veiksmes stāstam.

""Sapņu vadīti" definē zīmola būtību. Turklāt šis sauklis atspoguļo pieeju, ar kādu "Porsche" darbinieki katru dienu strādā, lai piepildītu klientu sapņus visā pasaulē. "Mēs lepojamies ar savu mantojumu. Tas ir veiksmīgas nākotnes pamats. Mēs saistām savu mantojumu ar inovācijām un progresu – un nepārtraukti pievienojam unikālajam "Porsche" stāstam jaunus neparastus mirkļus," skaidro Blūme.

Foto: "Porsche Vision 357"

Atskats uz konceptuālo ceļojumu nākotnē

"Porsche Vision 357" ir cieņas apliecinājums modelim "356". Ar šo modeli "Style Porsche" komanda pārceļ monolītu dizainu tagadnē un parāda iespējamos nākotnes dizaina filozofijas īstenošanas variantus: spilgts piemērs ir konsekventais gaismas paraksta uzlabojums, kas ir gan progresīvs, gan vizionārs, jo norāda uz nākotni. Pamatkoncepcija atspoguļo tradīciju un inovāciju mijiedarbību: kāds šodien varētu izskatīties Ferija Poršes sapnis par sporta automobili?

"Ar "Porsche Vision 357" mēs esam radījuši ļoti īpašu dzimšanas dienas dāvanu. Šis automobilis norāda uz mūsu dizaina DNS nozīmi, kas balstās uz "356"," norāda "Style Porsche" viceprezidents Mihaels Mauers. "Šis pētījums ir mēģinājums saskaņoti apvienot pagātni, tagadni un nākotni. Proporcijas atgādina vēsturisko modeli, kamēr detaļas vizualizē skatu uz nākotni." "Porsche Vision 357", kas uzbūvēts uz "718 Cayman GT4 RS" platformas ar 368 kW (500 ZS) jaudu, demonstrē izcila sporta automobiļa veiktspēju.

Dizains ir bijis "Porsche" leģendas atsevišķa daļa jau kopš pašiem pirmsākumiem. Vizionāri pētījumi un konceptautomobiļi veido pamatu nepārprotamam un inovatīvam dizainam.

Mauers uzsver, ka radoša domāšana par nākotni ir viens no "Style Porsche" galvenajiem pienākumiem. Koncepta pētījumi ir ideju kopums, kas veicina rītdienas dizainu.

"Mēs pastāvīgi esam konceptuālā ceļojumā uz mobilitātes nākotni. Atkal un atkal zīmola vēsture ir kā iedvesmas avots. Atskatīties uz mūsu tradīcijām ar nākotnes konceptautomobili nav tik paradoksāli kā varētu šķist. Svarīga ir arī radošā brīvība - šeit var rasties vērtīgas idejas, kas palīdz mums iztēloties mūsu konsekvento dizaina filozofiju inovatīvos jaunos virzienos," saka Mauers.

Citi nozīmīgi pasākumi

"Porsche" turpina savas jubilejas svinības netālu no Štutgartes izstādē "Retro Classics". Vadošā klasisko automobiļu kultūras izstāde norisinās no 23. līdz 26. februārim. Savukārt, 9. jūnijā "Porsche" muzejs Štutgartē-Cufenhauzenē atklās plašu īpašu izstādi, bet 10. un 11. jūnijā "Porsche Germany" atzīmēs gadadienu "Sapņu festivālā" Hokenheimringā.

Tur esošajā "Porsche Experience Centre" sporta automašīnu ražotājs izrādīs zīmola vēsturi, tagadni un nākotni. "Porsche" entuziastiem, "Porsche" kluba biedriem, automašīnu kopienām, faniem un visu vecumu klientiem tur norisināsies automobiļu izstādes, "Sapņu sarunas", demonstrācijas, dažādas tematiskas pieredzes, kā arī vairāki citi aizraujoši notikumi. Gados jaunākajiem apmeklētājiem būs iespēja baudīt jautrību "Bērnu pasaules" zonā. "Sapņu festivāls" piedāvā arī nakšņošanas iespējas ar īpaši veidotu "mikroautobusu" zonu.

Lielu lomu spēlēs arī autosports: bez Lemānas 24 stundu sacensību tiešraides būs iespējams vērot arī "Porsche Carrera Cup Deutschland", "Porsche Carrera Cup Benelux" un "ADAC GT Masters".

Tūres un izstādes visā pasaulē

"Porsche" sporta automobiļu 75 gadu veiksmes stāsts tiks atzīmēts arī motormuzejā "Petersen Automotive Museum" Losandželosā, pasaulē virs jūras līmeņa visaugstākajā automobiļu izstādē Grosgloknerā un Šveices Transporta muzejā Lucernā. Turklāt "Sapņu vadīti" izstādes materiāli tiks transportēti uz vairāk nekā 60 galamērķiem Eiropā un ASV ar "Mantojuma kravas automobili", kas īpaši izstrādāts jubilejas gadam. Vispasaules pasākumu noslēgums būs "Rennsport Reunion" autofestivāls Kalifornijā no 28. septembra līdz 1. oktobrim.

Sešdesmit "911" gadi un 100 Lemānas gadi

Ir arī divas citas nozīmīgas jubilejas, kuras svinēt "Porsche" sporta automobiļu 75. gadadienas ietvaros – 60 gadi "911" un 100 gadi Lemānas 24 stundu sacensībām.

Jau kopš prezentācijas Starptautiskajā auto izstādē (IAA) 1963. gada septembrī, "911" ir pastāvīgi pārsteidzis, un ar savu slaveno dizainu un nepārspējamo braukšanas pieredzi tas ir iespiedies sporta automašīnu fanu atmiņās visā pasaulē.

Arī pasaulē slavenāko izturības sacensību organizatoriem ir iemesls svinēt: 10. un 11. jūnijā viņi atzīmēs simtgadi kopš Lemānas 24 stundu sacīkstēm Sartē trasē. Ikviens sporta automašīnu ražotājs sapņo par panākumiem "Circuit des 24 Heures du Mans" trasē, un "Porsche" ir īpaši ciešas attiecības ar šo franču izturības sacīkšu klasiku. Zīmols ir visveiksmīgākais Lemānā, kā arī vienīgais dalībnieks, kas 24 stundu sacīkstēs bez pārtraukumiem ticis pārstāvēts kopš 1951. gada. Šajā laikā uzņēmums ir izcīnījis 110 klases un 19 kopvērtējuma uzvaras.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu