FOTO un VIDEO ⟩ Kādas ir "Senator" bruņumašīnas, ko Kanāda lielā skaitā piegādās Ukrainai?

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
"Senator APC".
"Senator APC". Foto: roshel.ca

Pagājušajā nedēļā Kanāda paziņoja par 200 uzņēmuma "Roshel" ražoto "Senator" bruņumašīnu piegādi Ukrainai. Portāls TVNET apkopoja pieejamo informāciju par šo militāro tehniku.

Kanāda par šādu lēmumu paziņoja pagājušajā trešdienā, 18. janvārī.

Bruņumašīnu ziedošana Ukrainai izmaksās Kanādai vairāk nekā 90 miljonus dolāru, kas tiks ņemti no 500 miljoniem dolāru, kurus pagājušajā novembrī Kanāda atvēlēja militārajai palīdzībai Ukrainai.

Lielākā daļa pārējās naudas tika izlietota, lai nopirktu Ukrainai pretgaisa aizsardzības sistēmu NASAMS, ko ražo ASV, un raķetes.

Visas 200 bruņumašīnas "Senator" paredzēts piegādāt Ukrainai līdz vasarai. Tās paredzēts izmantot karavīru un ievainoto karavīru un aprīkojuma drošai transportēšanai.

Kanāda iepriekš ziedoja Ukrainai astoņas bruņumašīnas, kas tika piegādātas 2022. gada maijā.

Kas šis ir par "zvēru"?

"Roshel" militārajām vajadzībām ražo divu veidu "Senator" transportlīdzekļus - APC un ERV. APC ir bruņutransportieris, bet ERV ir avārijas reaģēšanas transportlīdzeklis.

"Senator APC" ir "Roshel" pamatmodelis, kas efektīvi kalpo visdažādākajos scenārijos. Uzņēmums projektē šos augstas veiktspējas daudzfunkcionālos bruņutransportierus, kas īpaši paredzēti likuma kārtības nodrošināšanai un robežpatruļas nolūkiem.

Foto: "Senator APC"

Šis auto unikāls ar savām tehniskajām īpašībām, dizainu un montāžu. Īstenojot modulāro projektēšanu, "Roshel" ir radījis transportlīdzekļu platformu, kas spēj pielāgoties dažādiem scenārijiem - bruņota personāla pārvadājumi, mobilā komandvadība un kontroles vienības, likumsargu transportlīdzekļi, medicīniskās evakuācijas transportlīdzekļi un citi.

"Senator APC" raksturo tā augstā manevrētspēja, jo tā mazais pagrieziena rādiuss padara to par izcilu izvēli pilsētās. Transportlīdzekļa virsbūve ir īpaši izstrādāta, lai tajā iekļautu uzlabotus siltuma un trokšņu izolācijas materiālus, kas nodrošina neapdraudošu komforta līmeni tā personālam. Transportlīdzeklis ir pilnībā kondicionēts, lai to varētu ērti izmantot pat skarbos apstākļos.

Automašīnā iebūvēts 6,7 litru V8 dīzeļdzinējs, kura jauda mērāma 330 zirgspēkos. Tāpat "Senator APC" ir sešpakāpju automātiskā pārnesumkārba, kā arī 4x4 piedziņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu