ASV operācijā Somālijā nogalināts "Islāma valsts" reģionāls līderis

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

ASV armijas operācijā Somālijā, kas notikusi pēc prezidenta Džo Baidena pavēles, ir nogalināts grupējuma "Islāma valsts" nozīmīgs reģionāls līderis Bilals al Sudani, ceturtdien paziņoja ASV amatpersonas.

Sudani tika nogalināts apšaudē pēc tam, kad ASV karavīri ieradās kalnainā alu kompleksā Somālijas ziemeļos, cerot viņu sagūstīt.

Tika nogalināti arī apmēram 10 citi "Islāma valsts" kaujinieki, kas atradās notikuma vietā, bet amerikāņu pusē nebija upuru vai cietušo.

"25.janvārī pēc prezidenta pavēles ASV armija veica uzbrukuma operāciju Somālijas ziemeļos, kuras rezultāts bija vairāku "Islāma valsts" locekļu, tai skaitā Bilala al Sudani, nāve," paziņoja ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins.

"Sudani bija atbildīgs par "Islāma valsts" augošās klātbūtnes veicināšanu Āfrikā un par grupējuma operāciju finansēšanu pasaules mērogā, tostarp Afganistānā," sacīja Ostins.

Pirms 10 gadiem, kad Sudani vēl nebija pievienojies "Islāma valstij", viņš piedalījās kaujinieku vervēšanā un apmācīšanā islāma ekstrēmistu kustībai "Al-Shabaab" Somālijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu