Divi "Kustības "Par!"" deputāti Ogres domē noliek mandātus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jānis Lūsis
Jānis Lūsis Foto: LETA

Ogres novada dome piektdien atbalstīja divu "Kustības "Par!"" deputātu, SIA "Lielvārds" darbinieku Jāņa Lūša un Edgara Gribusta lēmumus par deputātu mandātu nolikšanu.

Kā domes sēdē skaidroja abi deputāti, viņi šo lēmumu pieņēma, ņemot vērā jaunus profesionālos izaicinājumus mācību vides un risinājumu attīstības grupā. Kā teicis Gribusts, viņš uzskata, ka divus darbus nevar darīt ar pilnu atdevi, tādēļ nolēmis nolikt deputāta mandātu.

TVNET jau ziņoja, ka turpmāk "Par" Ogres novada domē pārstāvēs bijusī Lielvārdes novada domes priekšsēdētāja Santa Ločmele un Edgara Kauliņa Lielvārdes vidusskolas bioloģijas skolotāja un izglītības eksperte Daiga Brante.

Ločmele ir pieredzējusi pašvaldības vadītāja, iepriekš vadījusi Lielvārdes pašvaldību un bijusi vadītāja Lielvārdes novada uzņēmēju biedrībā, bet šobrīd strādā Rīgas Dzemdību nama valdē.

Ločmele sola turpināt iestāties par labāku, atklātāku pārvaldību pašvaldībā. Kā vienu no pirmajiem uzdevumiem domē viņa redz nepieciešamību sākt darbu pie pašvaldības amatpersonu un darbinieku ētikas kodeksa, lai amatpersonu darbība novadā atbilstu vispārpieņemtām ētikas un uzvedības normām, kā arī tiktu izveidota Ētikas komisija iespējamu pārkāpumu novēršana.

Brante plāno turpināt pārstāvēt savus kolēģus, izglītības jomas profesionāļus pašvaldībā un iesaistīties izglītības problēmjautājumu risināšanā.

Ogres novada domē strādā 23 pašvaldības deputāti, tajā skaitā 13 Nacionālo apvienību pārstāvošie deputāti un pa diviem deputātiem no partijām "Kustība "Par!"", nacionālās savienības "Taisnīgums", "Latvijas attīstības" un Vidzemes partijas apvienotā saraksta, "Latvijas Reģionu apvienības" un "Jaunās vienotības".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu