Lāčplēsis: Elksniņš un viņu atbalstošie deputāti radikalizējas (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Opozīcija Daugavpilī pašlaik neredz iespēju mainīt domes vadību, aģentūrai LETA atzina aptaujātie deputāti.

Lai nomainītu domes priekšsēdētāju, ir vajadzīgas astoņu no 15 deputātu balsīm. "Šodien es neredzu astoņus deputātus, kas būtu ar mieru mainīt domes vadību. Domes pozīciju pašlaik veido septiņi no "Saskaņas" ievēlēti deputāti un viens "Latvijas Krievu savienības" deputāts," pauda Daugavpils domes deputāts Jānis Lāčplēsis (LP/LA).

Lāčplēsis uzskata, ka Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš un viņu atbalstošie deputāti attālinās no "Saskaņas", jo viņi radikalizējas un tuvojas Krievu savienības politiskajiem uzstādījumiem.

Arī deputāts Ivars Šķinčs ("Daugavpils novada partija") domā, ka mainīt domes vadību pašlaik nav iespēju. "Elksniņam ir sava komanda, ar kuru viņš arī turpinās strādāt tālāk," pauda deputāts.

Šķinčs nedomā, ka Elksniņa lēmums mainīt partejisko piederību kaut ko mainīs. ""Saskaņā" vai ārpus tās - te nekas nemainās. Mēs kā opozīcija saprotam, ka viņam ir savi cilvēki ielikti amatos. Cik viņi kompetenti, tā ir cita lieta," sacīja Šķinčs, norādot, ka deputātu atbalsts Elksniņam nav atkarīgs no viņa piederības tai vai citai partijai. Šķelšanās iespējamību domes valdošajā koalīcijā deputāts nesaredz.

Kā ziņots, Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš ir paziņojis par izstāšanos no partijas "Saskaņa" un ieceri veidot jaunu reģionālu politisko spēku.

Elksniņš lēmumu pamest "Saskaņu" pamato ar to, ka partija esot sākusi cilvēku šķirošanu, dalot "pareizajos" un "nepareizajos" un esot aizmirstas gadiem pārstāvēto vēlētāju vairākuma intereses.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu