Foto ⟩ "Jāpadomā par to, kādas vērtības mēs aizstāvam!" Partijas "Saskaņa" kongresā pulcējies lemtspējai pietiekams skaits (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
2014. gada foto: 12.Saeimas deputāti Jānis Urbanovičs (no kreisās) un Andrejs Elksniņš 12.Saeimas pirmās sēdes pārtraukumā.
2014. gada foto: 12.Saeimas deputāti Jānis Urbanovičs (no kreisās) un Andrejs Elksniņš 12.Saeimas pirmās sēdes pārtraukumā. Foto: Edijs Pālens/LETA

"Saskaņas" kongresā pulcējies pietiekams delegātu skaits, lai tas būtu lemttiesīgs.

Kongresa atklāšanā "Saskaņas" pašreizējais līderis Jānis Urbanovičs informēja, ka uz kongresu ieradušies 116 no 171 paredzētā delegāta, kas nozīmē, ka kongress ir lemttiesīgs. Urbanovičs pavēstīja, ka uz kongresu ir ieradušies arī delegāti no Latgales pašvaldībām.

Daļa delegātu no Latgales tomēr neieradās un arī neesot iesnieguši apliecinājumus, ka ir pārreģistrējušies kā biedri vai jaunbiedri - šos kritērijus jau iepriekš bijis nolemts izmantot delegātu noteikšanai "Saskaņas" kongresā.

Urbanovičs skaidroja, ka kongresā nevar piedalīties tā "vienkārši tāpat bez dokumentāliem apliecinājumiem".

Viņš izteicās, ka zinot cilvēkus, kuri iepriekš pauduši vēlmi piedalīties partijas sanāksmē, taču praksē "jau sen ir citu partiju biedri".

Foto: "Saskaņas" kongress

Kā ziņots, Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš pāris dienas pirms kongresa paziņoja, ka izstājas no "Saskaņas" un dibināšot jaunu reģionālo politisko spēku. Savukārt Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs, partijas Rēzeknes novada organizācijas vadītāja Jekaterina Ivanova un Ludzas novada organizācijas vadītāja Jevgenija Kušča paziņoja, ka kongresu neapmeklēšot un aicināja partijas biedrus to boikotēt, vienlaikus gan solot, ka partiju nepametīšot.

Šodien kongresā tiek apspriesta aktuālā situācija partijā, plānots lemt par grozījumiem partijas statūtos un ievēlēt partijas vadību. "Saskaņas" Rīgas organizācijas valdes un Rīgas domes frakcija rosina ieviest partijā trīs līdzpriekšsēdētāju amatus un uz tiem virzīt Nilu Ušakovu, Regīnu Ločmeli un Urbanoviču.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu