Foto ⟩ "Saskaņā" pieļauj diskusijas par Rēzeknes mēra izslēgšanu no partijas (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs
Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs Foto: Ivars Soikāns/LETA

"Saskaņas" jaunievēlētajā valdē varētu tikt rosināta diskusija, vai no partijas būtu nepieciešams izslēgt Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču, pamatojot to ar "partijas darba sabotāžu" no viņa puses, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Ja Bartaševičs tiktu izslēgts no partijas, "Saskaņa" būtu zaudējusi savu pēdējo lielo "varas bastionu", jo šonedēļ par izstāšanos no "Saskaņas" un jauna reģionālā politiskā spēka dibināšanu paziņoja Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš, pērn rudenī partija nespēja iekļūt Saeimā, bet vēl pirms tam "Saskaņa" zaudēja varas pozīcijas Rīgas domē.

Pēc neveiksmes Saeimas vēlēšanās partijas "Saskaņa" vadību kongresā nolemts uzticēt trīs līdzpriekšsēdētājiem, šajos amatos 28.janvārī ievēlot ilggadējo partijas līderi, Eiropas Parlamenta deputātu Nilu Ušakovu, bijušo Saeimas deputāti Regīnu Ločmeli un Rīgas domnieku Andri Morozovu. Kongresā tika ievēlēta arī jauna valde, kurā Bartaševiča nav.

Paralēli notiek partijas biedru pārreģistrācijas process, lai noskaidrotu, cik vispār tajā vēl ir biedru. Ja kāds no līdzšinējiem biedriem nebūs pārreģistrējies, viņš automātiski zaudē saikni ar partiju.

Pirms "Saskaņas" kongresa arī Rēzeknes mērs Bartaševičs bija pieteicis pretenzijas uz partijas vadīšanu, taču saņēma nopēlumu par savu politiskā redzējuma izklāstu debatēs pirms kongresa, kā rezultātā reģionālais politiķis paziņoja, ka uz kongresu nedosies un aicināja arī citus partijas biedrus to boikotēt. Viņš gan solīja turpināt aktīvu darbību partijā.

Līdz ar Bartaševiču aicinājumu boikotēt "Saskaņas" kongresu bija parakstījušas arī partijas Rēzeknes novada organizācijas vadītāja Jekaterina Ivanova un Ludzas novada organizācijas vadītāja Jevgenija Kušča, tomēr uz kongresu ieradās pietiekams delegātu skaits, lai tas būtu lemtspējīgs.

Foto: "Saskaņas" kongress

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu