VIDEO Kā Latvijā gatavo bruņu busiņus, kuri glābj dzīvības frontes līnijā Ukrainā?

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Latvietis Agnis Bisters, iedvesmojoties no ukraiņu brīvprātīgajiem, kuri evakuē iedzīvotājus, pats nolēma bijušos inkasentu auto pārbūvēt par bruņu busiņiem, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Aculiecinieks".

"Divi ložu caurumi. Nezinu, kādā trajektorijā lidoja, – vai izglāba vai neizglāba, vai man virsū lidoja vai ne. Paldies par šo bruņuauto. Viss normāli, mašīna strādā, pilda savu funkciju," piebilst brīvprātīgais Donbasā Aleksandrs.

Agnis busiņus Latvijā kārtīgi sagatavoja un gatavo vēl. "Te ir bruņas, tās durvis arī bruņotas. Iekšā arī viss ir izšūts ar bruņu tēraudu. Un, kā redzam, tās bruņas arī strādā."

Viņš skaidro – svarīgākais ir tas, ka pēc skata tas būtu parasts busiņš, bet iekšā ir bruņas. "Oriģinālā ir 4,5 tonnas smags, tad ir ierobežotājs, ka ir 89 km/h, jauda ir 120 kw. Bet, pateicoties vienam paziņam, visa ekoloģija, visi temperatūras devēji, kas varētu likt motoram strādāt avārijas režīmā, tas viss tiek nomīnusots, noņemts nost, noprogrammēts. Un arī visi ierobežotāji, lai tā mašīna ir krietni dinamiskāka. Jo 4,5 tonnas ir 4,5 tonnas.

Fiziku vēl neviens nav apmānījis. Lai viņu kustinātu, ir vajadzīgi zirdziņi," saka Agnis.

Pirms došanās uz Ukrainu busiņam izņem seifu un citas liekas lietas, kas tam Ukrainā nebūs vajadzīgas, – lai mazinātu svaru.

Plašāk "Aculiecinieka" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu