Skultes un Tīraines ciemi tomēr nepaliks bez elektrības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Elektrības vadi. Ilustratīvs attēls.
Elektrības vadi. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Mārupes dome nolēmusi Skultes un Tīraines ciemos izbūvēs jaunus ārējos elektrotīklus, informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Žunde.

Ņemot vērā, ka Tīraines un Skultes ciemu elektroapgādes sistēmas ir izbūvētas vēl pirms Latvijas neatkarības atgūšanas, tās ir novecojušas, neatbilst šī brīža tehniskajām prasībām un ir nepieciešama jaunu elektroapgādes tīklu izbūve.

Dome nolēma nodrošināt ārējo elektroapgādes tīklu projektēšanu un izbūvi tām dzīvojamām mājām Skultes un Tīraines ciemos, kas tika pārņemtas pašvaldības īpašumā pēc neatkarības atgūšanas un pašvaldībai piederošajiem nekustamajiem īpašumiem, nodrošinot elektroapgādes tīklu izbūvi līdz piederības robežai.

Daudzdzīvokļu nami un tiem piederīgās inženiertehniskās komunikācijas, tajā skaitā iekšējie elektroapgādes tīkli, pieder dzīvojamo telpu īpašniekiem, tādēļ pašvaldības institūcijām neesot tiesību veikt elektroapgādes nodrošināšanu privātīpašumos.

Tas nozīmē, ka iekšējo tīklu pārbūve līdz ārējā elektrotīkla pieslēguma vietai jāveic dzīvokļu īpašniekiem par saviem līdzekļiem.

Vienlaikus Pašvaldības dome uzdevusi pašvaldības izpilddirektoram, kurš ir SIA "Mārupes komunālie pakalpojumi" kapitāldaļu turētājs, ierosināt atcelt uzņēmuma valdes lēmumu, kas paredz no šī gada 1.jūlija izbeigt valdījumu pār elektrotīklu infrastruktūru un pārtraukt elektroenerģijas piegādi apakšlietotājiem - Skultes ciema un Tīraines ciema iedzīvotājiem.

Tādējādi Pašvaldības institūcijām un arī iedzīvotājiem būs laiks veikt nepieciešamās darbības projektēšanai un jaunu tīklu izbūvei.

Pagājušajā gadā publiski izskanēja informācija, ka bijušajam karavīru ciemam Skultē šī gada vasarā tiks pārtraukta elektroenerģijas piegāde.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu