VIDEO ⟩ Divus gadus pēc kaimiņa nāves viņa spēkrati aizvien stāv pagalmā - kā rīkoties? (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Automašīna Valmieras ielā.
Automašīna Valmieras ielā. Foto: Lita Millere/LETA

Liepājā kādas daudzdzīvokļu mājas iemītnieki ir neizpratnē, ko darīt ar nelaiķu kaimiņu atstātajām automašīnām. Tās pagalmā stāv jau divus gadus, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu". 

2020. gada aprīlī aizsaulē devās kaimiņš – automašīnas "Opel" saimnieks. Tā paša gada decembrī nomira arī vīrieša sieva, kura tā arī neesot pārņēmusi vīra atstāto mantojumu. Turklāt kundze pati atstājusi savu transportlīdzekli – "Mazda" – bez novēlēšanas.

Daudzdzīvokļu nama iedzīvotāja raidījumam atklāj, ka nelaiķes tuvinieki esot atteikušies no mantojuma, tostarp arī automašīnu, pārņemšanas.

Tā kā nama iedzīvotājiem arī nav tiesību ar mašīnām kaut ko iesākt, tās tur stāv jau divus gadus. Kā norāda nama iemītniece, viņi šos spēkratus labprāt ziedotu ukraiņiem, turklāt tas atbrīvotu vēl divas autostāvvietas.

Ja automašīnas netraucē satiksmei un nerada riskus drošībai, tad pašvaldībai un vietējiem likumsargiem nemaz neesot tiesību ķerties klāt bezmantinieka mantai, tā norāda Rīgas apgabaltiesas zvērināta notāre Ilze Metuzāle.

Ja mantinieku nav, visa manta pāriet valsts, atsevišķos gadījumos – pašvaldības paspārnē.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu